Aveam o mana de afine de cultura pe care copiii nu s-au invrednicit sa le consume (bine , nici eu ca sa fim corecti 😁) asa ca au aterizat fix in niste briose perfecte pentru dimineata. Au gust dulce-acrisor, sunt pufoase si merg bine langa o cafea buna

Ingrediente:
- 300g faina
- 5g praf de copt
- 200g afine de cultura+1 lingura faina
- 115g unt la temperatura camerei (adica moale :))
- 160g zahar
- 3 oua
- 120ml lapte
- sare
- esenta de vanilie
Ingrediente:
- 4 linguri zahar
- 1 lingura faina
- 2 linguri unt de arahide
Mod de preparare:
- Intr-un castron, cernem faina cu praful de copt. Adaugam sarea.
- In vasul de la mixer punem untul si zaharul si mixam pana cand se albeste compozitia.
- Adaugam ouale unul cate unul, incorporandu-le pe fiecare in parte.
- Adaugam laptele si esenta de vanilie si omogenizam.
- Punem faina si amestecam doar cat sa se incorporeze uniform.
- Dam afinele prin faina si eliminam excesul de faina (cea care nu se prinde de ele).
- Adaugam afinele in compozitie si amestecam usor cu o spatula.
- Distribuim compozitia in mod egal, in formele de briose. Ies 12 briose.
- Amestecam faina, zaharul si untul de arahide.
- Adaugam cate putin deasupra fiecarei briose.
- Coacem timp de 20-25 minute, in cuptorul preincalzit la 180 grade.
- Cand a expirat timpul sau au trecut testul cu scobitoarea, scoatem briosele pe un gratar si le lasam la racit.
Intre timp, facem cafea 😜.
Enjoy!