Rasfaturi

Briose cu afine

0 comments

Aveam o mana de afine de cultura pe care copiii nu s-au invrednicit sa le consume (bine , nici eu ca sa fim corecti 😁) asa ca au aterizat fix in niste briose perfecte pentru dimineata. Au gust dulce-acrisor, sunt pufoase si merg bine langa o cafea buna

Ingrediente:

  • 300g faina
  • 5g praf de copt
  • 200g afine de cultura+1 lingura faina
  • 115g unt la temperatura camerei (adica moale :))
  • 160g zahar
  • 3 oua
  • 120ml lapte
  • sare
  • esenta de vanilie

Ingrediente:

  • 4 linguri zahar
  • 1 lingura faina
  • 2 linguri unt de arahide

Mod de preparare:

  1. Intr-un castron, cernem faina cu praful de copt. Adaugam sarea.
  2. In vasul de la mixer punem untul si zaharul si mixam pana cand se albeste compozitia.
  3. Adaugam ouale unul cate unul, incorporandu-le pe fiecare in parte.
  4. Adaugam laptele si esenta de vanilie si omogenizam.
  5. Punem faina si amestecam doar cat sa se incorporeze uniform.
  6. Dam afinele prin faina si eliminam excesul de faina (cea care nu se prinde de ele).
  7. Adaugam afinele in compozitie si amestecam usor cu o spatula.
  8. Distribuim compozitia in mod egal, in formele de briose. Ies 12 briose.
  9. Amestecam faina, zaharul si untul de arahide.
  10. Adaugam cate putin deasupra fiecarei briose.
  11. Coacem timp de 20-25 minute, in cuptorul preincalzit la 180 grade.
  12. Cand a expirat timpul sau au trecut testul cu scobitoarea, scoatem briosele pe un gratar si le lasam la racit.
    Intre timp, facem cafea 😜.

Enjoy!