Ceva dulce, Rasfaturi

Chec pufos cu visine

0 comments

Vine sezonul de inghetata, asa ca am inceput sa golesc congelatorul. Reteta de azi e cu visine congelate. E un chec pufos, nu foarte dulce si (surprinzator) nu e nici umed. Are toate atuurile, merita incercat ?

Ingrediente:

  • 5 oua
  • 220 gr zahar
  • 250 gr faina
  • 15 gr cacao
  • 100 gr visine fara samburi
  • 100 gr unt
  • coaja rasa de lamaie
  • vanilie
  • sare

Mod de preparare:

  1. Incepem prin a spala visinele, le curatam de codite, samburi si le punem intr-o sita sa se scurga zeama.
  2. Batem albusurile spuma cu un praf de sare.
  3. Adaugam treptat zaharul si mixam continuu pana se dizolva complet si obtinem o bezea ferma .
  4. Mixam galbenusurile cu untul topit si racit, vanilia si coaja rasa de lamaie.
  5. In compozitia de albusuri /bezea, turnam in fir subtire amestecul de galbenusuri si amestecam usor, doar cat sa se omogenizeze
  6. Adaugam faina si amestecam de jos in sus, pana se incorporeaza complet.
  7. Intr-un castron amestecam cacao cu putina apa, pana cand obtinem o compozitie lejera si omogena.
  8. Compozitia de pandispan se imparte pe jumatate, o parte se amesteca cu cacao, iar a doua parte cu visinele scurse.
  9. Asezam in straturi alternative cele doua compozitii, intr-o tava de chec tapetata cu hartie de copt. Tips: mototoliti bine hartia de copt si o sa o puteti aseza mult mai usor in tava. ?
  10. Coacem in cuptorul preincalzit la 180 grade pana cand trece testul cu scobitoarea. La mine a durat 40 minute.
  11. Dupa coacere, scoatem checul din forma, desprindem hartia de copt si il lasam la racit pe gratar.

Enjoy!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*