Vine sezonul de inghetata, asa ca am inceput sa golesc congelatorul. Reteta de azi e cu visine congelate. E un chec pufos, nu foarte dulce si (surprinzator) nu e nici umed. Are toate atuurile, merita incercat ?

Ingrediente:
- 5 oua
- 220 gr zahar
- 250 gr faina
- 15 gr cacao
- 100 gr visine fara samburi
- 100 gr unt
- coaja rasa de lamaie
- vanilie
- sare
Mod de preparare:
- Incepem prin a spala visinele, le curatam de codite, samburi si le punem intr-o sita sa se scurga zeama.
- Batem albusurile spuma cu un praf de sare.
- Adaugam treptat zaharul si mixam continuu pana se dizolva complet si obtinem o bezea ferma .
- Mixam galbenusurile cu untul topit si racit, vanilia si coaja rasa de lamaie.
- In compozitia de albusuri /bezea, turnam in fir subtire amestecul de galbenusuri si amestecam usor, doar cat sa se omogenizeze
- Adaugam faina si amestecam de jos in sus, pana se incorporeaza complet.
- Intr-un castron amestecam cacao cu putina apa, pana cand obtinem o compozitie lejera si omogena.
- Compozitia de pandispan se imparte pe jumatate, o parte se amesteca cu cacao, iar a doua parte cu visinele scurse.
- Asezam in straturi alternative cele doua compozitii, intr-o tava de chec tapetata cu hartie de copt. Tips: mototoliti bine hartia de copt si o sa o puteti aseza mult mai usor in tava. ?
- Coacem in cuptorul preincalzit la 180 grade pana cand trece testul cu scobitoarea. La mine a durat 40 minute.
- Dupa coacere, scoatem checul din forma, desprindem hartia de copt si il lasam la racit pe gratar.
Enjoy!