Baby, Rontaieli

Briose cu branza si gris

0 comments

Hai ca am ajuns sa fac si eu retete. Si nu doar ca modific dupa cum ma duce pe mine capu’, dar mai si folosesc unitati de masura “clasice”, pe care le urasc: lingura, cana, oua la bucata….. Pentru mine, bucatareala asta e matematica. Gramajele exacte sunt pe placul meu, dar nah, cateodata, te descurci cu ce ai 🤷‍♀️

Azi avem briose cu branzica si gris. Usor umede, dar bune de tot. Daca mai puneti si o banana langa, aveti un super mic dejun.

Ingrediente:

  • 100 gr branza proaspata
  • 2 oua
  • 2 linguri smantana (eu am pus de iaurt #artesana ca n-am avut smantana 😬)
  • 4 linguri de gris
  • 5 gr praf de copt
  • 2 linguri faina spelta (optional, dc folositi iaurt)

Mod de preparare:

  1. In bolul de la mixer spumam ouale.
  2. Adaugam smantana/iaurtul si branzica (faramitata bine) si amestecam.
  3. Adaugam grisul si praful de copt si amestecam pentru omogenizare.
  4. Lasam compozitia in repaus 10 minute, pentru a-I ds timp grisului sa absoarba partea lichida.
  5. Daca dupa 10 minute, vi se pare ca aveti o compozitie prea lichida (asa cum am obtinut eu punand iaurt), incorporati cu o spatula si faina.
  6. Coacem in cuptorul preincalzit la 185 grade timp de 35 minute.

Enjoy!