Pentru mine, ricotta e sinonima cu papanasi. Iata ca, totusi, se poate pune si in altceva, mult mai sanatos si la fel de gustos (ma rog. .. de gustibus non est disputandum 😂)
Biscuitii cu ricotta si lamaie se fac super usor si pot fi o varianta foarte buna de gustare fara zahar.

Ingrediente:
- 250 g ricotta
- 80 g unt
- 170 g faina
- 2 g praf de copt
- 1 ou mic
- coaja de lamaie
- sare
- zahar pentru presarat deasupra (optional)
Mod de preparare:
- Intr-un castron, cernem faina cu praful de copt. Adaugam sarea.
- In vasul de la mixer punem ricotta, untul moale, coaja rasa de lamaie si oul si mixam pana la omogenizare.
- Adaugam faina in amestecul de ricotta si amestecam pentru omogenizare.
- Invelim aluatul in folie de plastic alimentara si il punem in frigider 30 de minute.
- Dupa repaus, intindem aluatul pe masa usor pudrata cu faina, intr-o foaie de cca 4-5 mm grosime.
- Cu ajutorul unui pahar, decupam cercuri de cca 8 cm diametru.
- Tavalim cercurile, pe ambele parti, prin zahar tos, daca le doriti asa. Pentru varianta baby friendly sau fara zahar, omitem pasul acesta.
- Pliem fiecare cerc, de doua ori, astfel incat sa obtinem un triunghi. Biscuitii trebuie sa fie perfect imbracati in zahar inainte de a-i pune in tava.
- Coacem timp de 20-25 minute, in cuptorul preincalzit la 180 grade.
- Dupa ce s-au copt, scoatem biscuitii pe un gratar si ii lasam sa se racoreasca.
Enjoy!

