Baby, Rontaieli

Biscuiti cu ricotta si lamaie

0 comments

Pentru mine, ricotta e sinonima cu papanasi. Iata ca, totusi, se poate pune si in altceva, mult mai sanatos si la fel de gustos (ma rog. .. de gustibus non est disputandum 😂)
Biscuitii cu ricotta si lamaie se fac super usor si pot fi o varianta foarte buna de gustare fara zahar.

Ingrediente:

  • 250 g ricotta
  • 80 g unt
  • 170 g faina
  • 2 g praf de copt
  • 1 ou mic
  • coaja de lamaie
  • sare
  • zahar pentru presarat deasupra (optional)

Mod de preparare:

  1. Intr-un castron, cernem faina cu praful de copt. Adaugam sarea.
  2. In vasul de la mixer punem ricotta, untul moale, coaja rasa de lamaie si oul si mixam pana la omogenizare.
  3. Adaugam faina in amestecul de ricotta si amestecam pentru omogenizare.
  4. Invelim aluatul in folie de plastic alimentara si il punem in frigider 30 de minute.
  5. Dupa repaus, intindem aluatul pe masa usor pudrata cu faina, intr-o foaie de cca 4-5 mm grosime.
  6. Cu ajutorul unui pahar, decupam cercuri de cca 8 cm diametru.
  7. Tavalim cercurile, pe ambele parti, prin zahar tos, daca le doriti asa. Pentru varianta baby friendly sau fara zahar, omitem pasul acesta.
  8. Pliem fiecare cerc, de doua ori, astfel incat sa obtinem un triunghi. Biscuitii trebuie sa fie perfect imbracati in zahar inainte de a-i pune in tava.
  9. Coacem timp de 20-25 minute, in cuptorul preincalzit la 180 grade.
  10. Dupa ce s-au copt, scoatem biscuitii pe un gratar si ii lasam sa se racoreasca.

Enjoy!

Biscuiti cu zahar
Biscuiti baby friendly

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*