Cand se intampla sa cumperi ingrediente “ca sa fie acolo, ca nu se stie cand imi trebuie” risti fie sa ramai cu ele, fie sa iti expire.
Era cat pe ce sa patesc asta cu o cutie de mascarpone. Prea putina sa o pun intr-o Pavlova, prea pretioasa ca sa o arunc 😉
A sfarsit intr-o portie de briose cu ciocolata si nici ca se putea mai bine. Delicioase toate!

Ingrediente:
- 250 g faina
- 10 g praf de copt
- 3 oua
- 200 g zahar
- 250 g mascarpone
- 100 g unt topit
- 100 ml lapte
- 100 g ciocolata cu lapte
- esenta de vanilie
- sare
Mod de preparare:
- Punem intr-un castron faina, praful de copt si sarea si le cernem impreuna.
- In vasul de la mixer punem ouale si zaharul si mixam pana cand se albesc.
- Adaugam mascarpone si amestecam pentru omogenizare.
- Adaugam untul partial topit si amestecam din nou.
- Turnam laptele, putin cate putin, in timp ce mixam la viteza mica.
- La final adaugam amestecul de faina si il incorporam bine.
- Turnam in forme de briose (nu mai mult de 3/4 pentru ca vor creste) .
- Deasupra punem picaturi de ciocolata si le impingem usor in aluat. Daca n-aveti picaturi, taiati grosier ciocolata tableta.
- Coacem la 180 grade (cuptor preincalzit), timp de 20-25 minute, pana trece testul cu scobitoarea. Eu am lasat 23 minute 😬 .
Enjoy!