Keto/ Low carb, Mancarica

Tigaie de pui cu legume

0 comments

“Mai multe legume!”, he said. Iar eu am inceput sa caut retete care sa fie conform cerintei 🙂

Asa am ajuns la reteta aceasta de pui cu legume la tigaie.

Este o varianta de cina usoara, gustoasa si care se prepara rapid. Si da, se gateste usor, altfel n-ar fi aici pe blog :))

Ingrediente:

  • 350-400g piept de pui dezosat, fara piele, taiat fasii sau bucatele
  • 1 ceapa feliata subtire (eu am pus rosie)
  • 1 dovlecel mic
  • 2 morcovi medii
  • 2 ardei rosii
  • 1/2 lingurita praf de usturoi
  • 1/2 lingurita boia dulce
  • 1/2 lingurita rozmarin
  • 1/2 lingurita cimbru
  • 40ml vin alb sec
  • ulei de masline
  • sare, piper
  • patrunjel (optional)

Mod de preparare:

  1. Intr-un castron mic, amestecam condimentele si uleiul de masline, apoi adaugam bucatelele/fasiile de pui.
  2. Spalam, curatam si taiem fasii legumele ( ardeiul, morcovii, dovlecelul cu tot cu coaja si seminte), iar ceapa o taiem subtire.
  3. Incingem 1 lingura de ulei de masline intr-o tigaie mare la foc mediu-mare.
  4. Adaugam pupiul condimentat si gatim 6-8 minute pana cand s-a rumenit pe toate partile.
  5. Scoatem puiul din tigaie intr-un cistron si il acoperim sa il mentinem cald.
  6. Punem ceapa si morcovii in tigaie si o calim pana se inmoaie putin.
  7. Adaugam si ardeii si dovlecelul, condimentam cu aceleasi condimente folosite la pui (sau mai putine), completam cu 1-2 linguri ulei daca e cazul si mai gatim inca 4-6 minute pana cand legumele devin fragede si crocante.
  8. Punem vinul in tigaie, adaugam si carnea si mai gatim inca 2 minute, pentru combinarea si omogenizarea gusturilor.
  9. Optional, adaugam patrunjel tocat si luam tigaia de pe foc.

Pofta buna!