“Mai multe legume!”, he said. Iar eu am inceput sa caut retete care sa fie conform cerintei 🙂
Asa am ajuns la reteta aceasta de pui cu legume la tigaie.
Este o varianta de cina usoara, gustoasa si care se prepara rapid. Si da, se gateste usor, altfel n-ar fi aici pe blog :))

Ingrediente:
- 350-400g piept de pui dezosat, fara piele, taiat fasii sau bucatele
- 1 ceapa feliata subtire (eu am pus rosie)
- 1 dovlecel mic
- 2 morcovi medii
- 2 ardei rosii
- 1/2 lingurita praf de usturoi
- 1/2 lingurita boia dulce
- 1/2 lingurita rozmarin
- 1/2 lingurita cimbru
- 40ml vin alb sec
- ulei de masline
- sare, piper
- patrunjel (optional)
Mod de preparare:
- Intr-un castron mic, amestecam condimentele si uleiul de masline, apoi adaugam bucatelele/fasiile de pui.
- Spalam, curatam si taiem fasii legumele ( ardeiul, morcovii, dovlecelul cu tot cu coaja si seminte), iar ceapa o taiem subtire.
- Incingem 1 lingura de ulei de masline intr-o tigaie mare la foc mediu-mare.
- Adaugam pupiul condimentat si gatim 6-8 minute pana cand s-a rumenit pe toate partile.
- Scoatem puiul din tigaie intr-un cistron si il acoperim sa il mentinem cald.
- Punem ceapa si morcovii in tigaie si o calim pana se inmoaie putin.
- Adaugam si ardeii si dovlecelul, condimentam cu aceleasi condimente folosite la pui (sau mai putine), completam cu 1-2 linguri ulei daca e cazul si mai gatim inca 4-6 minute pana cand legumele devin fragede si crocante.
- Punem vinul in tigaie, adaugam si carnea si mai gatim inca 2 minute, pentru combinarea si omogenizarea gusturilor.
- Optional, adaugam patrunjel tocat si luam tigaia de pe foc.

Pofta buna!