Baby, Mancarica

Lup de mare la cuptor

0 comments

Ca e lup, biban sau dorada, nici nu are importanta. Important e sa nu faceti ca mine, adica prea multi pesti peste legume, ca nu se coc uniform 😬

Eu va dau reteta de bun simt, cu 1 peste maricel, voi vedeti cum va descurcati. Eventual mai faceti inca o altfel de garnitura, sa aveti de rezerva sau suplimentar πŸ˜€

Ingrediente:

  • 1 buc lup de mare (800g)
  • 2 fire rozmarin
  • 2 fire menta
  • 1 lamaie
  • ulei de masline
  • 4 cartofi mari
  • 2 cepe medii
  • 1 capatana de usturoi
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

  1. Incingem cuptorul la 200Β°C.
  2. In tava de la cuptor punem hartie de copt si o stropim cu putin ulei de masline.
  3. Taiem cartofii si ceapa in felii subtiri si ii asezam in tava. Facem patul pentru peste😜.
  4. Capatana de usturoi o taiem pe jumatate (da, asa necuratat) si o punem si pe ea in tava. Nu conteaza fix unde.
  5. Stropim legumele cu putin ulei.
  6. Condimentam pestele in interior cu sare si piper, apoi adaugam ierburile aromatice. Eu nu sunt cel mai mare fan, asa ca am pus putine fire. Daca va place aroma mai intensa, puneti mai mult. Poate si niste coriandru… πŸ€”
  7. Taiem lamaia in bucati, stoarcem putina zeama in peste, apoi le adaugam si pe ele.
  8. Asezam pestele in tava, deasupra legumelor, mai punem putina sare pe el si apoi ulei de masline. Asa-i ca se vede ca sunt fan Grecia? πŸŽ‰
  9. Coacem timp de 25 de minute.

P. S. Am zis la inceput, o mai zic o data. Pestele iese super bun, dar legumele de sub el (daca sunt multe si inghesuite, asa cum le-am pus eu), nu prea se fac. Eventual bagati 10 min legumele la cuptor, apoi puneti si pestele. Zic. Incercati. Imi ziceti si mie apoi.

Enjoy!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*