Baby, Ceva dulce, Rontaieli

Biscuiti pufosi cu mere

0 comments

Sunt atat de usor de facut si atat de buni acesti biscuiti, incat e greu de crezut ca e posibil asa ceva. Dar este. Pentru ca nu trebuie sa fie complicat ca sa fie gustos si nu trebuie sa aiba ingrediente fancy ca sa iti placa. Keep it simple, cum s-ar zice 😉

P. S. Eu am scos zaharul din ecuatie pentru a-i face baby friendly, dar si pentru a incerca sa mai limitez consumul acestuia. Voi faceti cum vreti, o sa fie bine oricum!

Ingrediente:

  • 225 gr faina
  • 100 gr unt
  • 1 ou
  • 80 gr zahar fin (optional)
  • 3 gr praf de copt
  • 1 lingura lapte rece
  • Pentru umplutura:

  • 200 gr mere rase (fara coaja)
  • 30 gr unt
  • scortisoara
  • 30 gr zahar (optional)

Mod de preparare:

  1. Pentru aluat, punem toate ingredientele (n.r. untul rece taiat cubulete. Pentru baby friendly, omiteti zaharul) in vasul mixerului si amestecam pana cand obtinem un aluat sfaramicios.
  2. Mutam aluatul pe masa de lucru si il compactam.
  3. Il infasuram in folie strech si il punem in frigider pentru 30- 45 de minute (sau 20 min la congelator, daca va grabiti) .
  4. Pentru umplutura, varianta fara zahar, punem untul intr-o craticioara, pe foc mic.
  5. Dupa ce s-a topit, adaugam merele rase si scortisoara si, pe foc mic, amestecam pana cand se evapora tot sucul.
  6. Daca faceti varianta cu zahar, amestecati la inceput merele rase cu zaharul si scortisoara si lasari-le intr-un vas cca 10 minute. Apoi faceti ceilalti pasi de mai sus.
  7. Intindem aluatul fraged pe blatul de lucru pudrata cu faina, intr-o foaie de 4-5 mm grosime.
  8. Decupam aluatul cu o forma de prajituri (eu am folosit floare) sau cu un pahar.
  9. Asezam cate o lingurita plina de umplutura de mere pe jumatate din cercurile decupate si le acoperim cu restul cercurilor ramase. Altfel spus, punem capac forme lor in care am pus umplutura de mere.
  10. Presam usor marginile (pentru a nu se dezlipi la coacere) si asezam biscuitii cu mere in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt.
  11. Coacem in cuptorul preincalzit la 180 grade pana cand se rumenesc. La mine a durat 20 minute.
  12. Dupa coacere, scoatem biscuitii din tava si ii lasam la racit pe gratar.
  13. Pentru varianta cu zahar, pudrati biscuitii cu zahar pudra. Noi, ceilalti, ii putem manca deja :)) .

Enjoy!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*