Keto/ Low carb, Mancarica

Ciuperci la tigaie cu mamaliga

0 comments

V-am zis de planul nostru de a reduce cantitatea de carne consumata, iar acest plan nu ar trebui sa vina cu reducerea proteinelor. De aceea, am pus ciuperci in loc 🙂 Si am pus si o mamaliga calda, numai buna pentru o zi de post sau o mancare usoara.

Ingrediente:

  • 500g ciuperci champignon
  • 4 linguri de unt
  • 1 lingura de ulei masline
  • 4 linguri de vin alb
  • 4 catei de usturoi
  • patrunjel proaspat

Mod de preparare:

  1. Spalam si curatam ciupercile, apoi le uscam cu prosop de bucatarie. In functie de dimensiune sau cum ne place, taiem ciupercile in 2 sau 4. Sau deloc.
  2. Punem untul si uleiul de masline intr-o tigaie adanca/ cratita si incalzim la foc mediu-iute.
  3. Adaugam ciupercile si le gatim 4-5 minute pana cand devin aurii si crocante pe margini.
  4. Punem vinul si gatim inca 2 minute, pana se mai reduce lichidul si se evapora alcoolul din vin.
  5. Adaugam usturoiul tocat marunt si patrunjelul tocat si amestecam inca vreo 30 secunde, pentru omogenizarea aromelor.
  6. Asezonam cu sare si piper si oprim focul.

Pofta buna!