V-am zis de planul nostru de a reduce cantitatea de carne consumata, iar acest plan nu ar trebui sa vina cu reducerea proteinelor. De aceea, am pus ciuperci in loc 🙂 Si am pus si o mamaliga calda, numai buna pentru o zi de post sau o mancare usoara.

Ingrediente:
- 500g ciuperci champignon
- 4 linguri de unt
- 1 lingura de ulei masline
- 4 linguri de vin alb
- 4 catei de usturoi
- patrunjel proaspat
Mod de preparare:
- Spalam si curatam ciupercile, apoi le uscam cu prosop de bucatarie. In functie de dimensiune sau cum ne place, taiem ciupercile in 2 sau 4. Sau deloc.
- Punem untul si uleiul de masline intr-o tigaie adanca/ cratita si incalzim la foc mediu-iute.
- Adaugam ciupercile si le gatim 4-5 minute pana cand devin aurii si crocante pe margini.
- Punem vinul si gatim inca 2 minute, pana se mai reduce lichidul si se evapora alcoolul din vin.
- Adaugam usturoiul tocat marunt si patrunjelul tocat si amestecam inca vreo 30 secunde, pentru omogenizarea aromelor.
- Asezonam cu sare si piper si oprim focul.
Pofta buna!