Mancarica

Tocanita de pipote si inimi

0 comments

Da, am facut in aceeasi zi 2 feluri de mancare cu pipote si inimi. Cred ca este un mod foarte eficient de a consuma resursele si obtinem si gusturi diferite.

Azi va prezint reteta de tocanita de pipote si inimi si va invit sa o incercati. E ieftin, e gustos, iar mie personal mirosul de rosii gatite mi-a adus aminte de copilarie.

Neaparat sa faceti mamaliga si sa scoateti si cativa castraveti murati, merg de minune!

Ingrediente:

  • 200g pipote si inimi
  • 1 ceapa medie
  • 2 catei de usturoi
  • 250-300 ml rosii pasate (Cirio)
  • 25ml ulei
  • 1lg rasa boia de ardei dulce

Mod de preparare:

  1. Pipotele si inimile trebuie bine curatate si spalate in cateva randuri cu apa rece.
  2. Punem pipotele si inimile intr-o oala cu fierbere sub presiune si le acoperim cu apa (2-3 degete peste nivelul lor).
  3. Punem oala la foc potrivit si fierbem 20-25 minute.
  4. Dupa ce s-au racit, taiem bucati pipotele si inimile si le punem intr-un castron. Nu aruncati zeama, ne mai trebuie!
  5. Intr-o cratita punem 3 linguri de ulei si calim ceapa tocata marunt, pana ce devine sticloasa si se inmmoaie.
  6. Adaugam boiaua, usturoiul tocat marunt si mai amestecam putin, pentru omogenizare.
  7. Adaugam pipotele taiate si punem din supa in care au fiert, in functie de cat de lichida sau de deasa va place tocanita (eu am pus 1 polonic).
  8. Dam in foc cateva clocote, apoi adaugam rosiile pasate/pasta de rosii. Nu uitati sa puneti si sare.
  9. Acoperim cu capacul si lasam sa fiarba la foc domol, timp de cateva minute (pipotele sunt fierte deja), suficient cat sa se imbine gusturile si aromele.
  10. Luati capacul si mai lasati cratita pe foc pana ajungeti la consistenta dorita.

Pofta buna!