Dupa 1 an, parca altfel mananca Frumusica. Mai mult, mai cu pofta. Asa am ajuns sa ii dau si cate o gustare, cand chiar nu ne mai intelegem de foame ð
Grisinele sunt foarte la indemana. Se fac repede, poate sa manance din ele singurica (le molfaie, ca n-are dinti) si pot fi facute intr-o varietate mare de combinatii de gusturi si arome.
Ne apropiem de sf. Andrei, asa ca azi avem cu usturoi ðĪŠ
Ingrediente:
- 100 ml apa calduta
- 7 gr drojdie uscata (1 pliculet)
- 200-300 gr faina (gramajul difera in functie de tipul fainii-eu am pus de grau spelta)
- 100 gr smantana grasa
- 2-3 linguri ulei de masline
- 4-5 catei de usturoi maruntiti (ideal copti inainte)
- oregano
Mod de preparare:
- Amestecam drojdia cu apa calduta.
- In bolul de la mixem punem restul ingredientele si amestecam. Nu foarte mult, ca nu e cazul ð
- Adaugam drojdia si amestecam pana cand obtinem o coca moale, dar nelipicioasa.
- Punem coca intr-un vas, o acoperim cu un prosop si o lasam la crescut vreo 30 minute.
- Pe blatul infainat o intindem uniform, cu un sucitor.
- Taiem fasii egale (de grosimea unui deget) si le rulam putin pentru a le da forma de grisina.
- Coacem in cuptorul preincalzit la 230 grade timp de 10 minute sau pana se rumenesc/devin aurii.
- Le puteti pastra in recipient ermetic sau acoperite cu folie, pentru a nu se usca.
Enjoy!