Baby, Rontaieli

Grisine cu usturoi si oregano

0 comments

Dupa 1 an, parca altfel mananca Frumusica. Mai mult, mai cu pofta. Asa am ajuns sa ii dau si cate o gustare, cand chiar nu ne mai intelegem de foame 😁

Grisinele sunt foarte la indemana. Se fac repede, poate sa manance din ele singurica (le molfaie, ca n-are dinti) si pot fi facute intr-o varietate mare de combinatii de gusturi si arome.

Ne apropiem de sf. Andrei, asa ca azi avem cu usturoi ðŸĪŠ

Ingrediente:

  • 100 ml apa calduta
  • 7 gr drojdie uscata (1 pliculet)
  • 200-300 gr faina (gramajul difera in functie de tipul fainii-eu am pus de grau spelta)
  • 100 gr smantana grasa
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • 4-5 catei de usturoi maruntiti (ideal copti inainte)
  • oregano

Mod de preparare:

  1. Amestecam drojdia cu apa calduta.
  2. In bolul de la mixem punem restul ingredientele si amestecam. Nu foarte mult, ca nu e cazul 😝
  3. Adaugam drojdia si amestecam pana cand obtinem o coca moale, dar nelipicioasa.
  4. Punem coca intr-un vas, o acoperim cu un prosop si o lasam la crescut vreo 30 minute.
  5. Pe blatul infainat o intindem uniform, cu un sucitor.
  6. Taiem fasii egale (de grosimea unui deget) si le rulam putin pentru a le da forma de grisina.
  7. Coacem in cuptorul preincalzit la 230 grade timp de 10 minute sau pana se rumenesc/devin aurii.
  8. Le puteti pastra in recipient ermetic sau acoperite cu folie, pentru a nu se usca.

Enjoy!