Frumusica mea refuza de ceva vreme sa manance iaurt. Nu mai vrea ea si pace. Pentru a nu o priva de aportul necesar de lactate, am ales sa il introduc in alimentatie sub forma de briose. (cand nu sunt briose sunt waffle, cand nu sunt waffle sunt gogosele ?)
Revenind, briosele astea sunt bune si pentru oamenii mari. Si eu ma bucur ca limitam zaharul, fara a pierde din gust ?

Ingrediente:
- 1 ou
- 100 gr faina
- 75 gr mascarpone
- 55 gr iaurt
- 35 gr unt topit
- 40 ml lapte
- 1 lingurita praf de copt
- 1 lingura pasta de curmale (optional)
- seminte de mac/susan (optional)
Mod de preparare:
- In bolul de la mixem spumam oul cu pasta de curmale (cat se poate, e totusi unul singur) ?
- Adaugam mascarpone, unt si lapte si amestecam pentru omogenizare.
- Punem alternativ faina amestecat a cu praful de copt si iaurtul (jumatate din faina, iaurt, cealalta jumatate) si omogenizam pana obtinem un aluat moale.
- Cu o lingura, punem compozitia in forma de silicon. Mie mi-au iesit 11 briose mici.
- Daca folositi, presarati pe deasupra semintele de mac si/sau susan.
- Coacem in cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 30 minute sau pana trec testul scobotorii.
- Le puteti pastra in recipient ermetic sau pur si simplu acoperite cu folie, pentru a nu se usca.
Enjoy!