Frumusica mea refuza de ceva vreme sa manance iaurt. Nu mai vrea ea si pace. Pentru a nu o priva de aportul necesar de lactate, am ales sa il introduc in alimentatie sub forma de briose. (cand nu sunt briose sunt waffle, cand nu sunt waffle sunt gogosele 😂)
Revenind, briosele astea sunt bune si pentru oamenii mari. Si eu ma bucur ca limitam zaharul, fara a pierde din gust 🤘

Ingrediente:
- 1 ou
- 100 gr faina
- 75 gr mascarpone
- 55 gr iaurt
- 35 gr unt topit
- 40 ml lapte
- 1 lingurita praf de copt
- 1 lingura pasta de curmale (optional)
- seminte de mac/susan (optional)
Mod de preparare:
- In bolul de la mixem spumam oul cu pasta de curmale (cat se poate, e totusi unul singur) 😝
- Adaugam mascarpone, unt si lapte si amestecam pentru omogenizare.
- Punem alternativ faina amestecat a cu praful de copt si iaurtul (jumatate din faina, iaurt, cealalta jumatate) si omogenizam pana obtinem un aluat moale.
- Cu o lingura, punem compozitia in forma de silicon. Mie mi-au iesit 11 briose mici.
- Daca folositi, presarati pe deasupra semintele de mac si/sau susan.
- Coacem in cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 30 minute sau pana trec testul scobotorii.
- Le puteti pastra in recipient ermetic sau pur si simplu acoperite cu folie, pentru a nu se usca.
Enjoy!