L. E am gatit pana am obtinut o poza OK 👍
Cum ar fi daca as lasa o reteta fara poza? Ati incerca-o? Eu stiu sigur ca nu 😜. Aleg tot timpul cu privirea si, oricat de bune ar fi preparatele, daca nu arata si apetisant…. Greu sa ma convinga.
Daaar…. Uite ca azi nu am poze. Nu am. Nu am apucat sa fac, desi e a doua oara cand pregatesc dupa reteta asta. E bun rau glasul acesta si il mancam pe nerasuflate (inclusiv stergem farfuria cu paine 👀). Guilty! 💯

Ingrediente:
- 0.5 kg carne de vitel
- 2 catei de usturoi
- 1 ceapa
- 1 morcov
- 300 gr rosii conserva
- 1 foaie de dafin
- 2 cartofi
- 1 capatana de usturoi
- boia dulce+boia iute
- 200 ml vin rosu
- 20 ml ulei masline
- sare
- piper
Mod de preparare:
- Spalam carnea sub jet de apa rece si apoi o stergem cu un servetel de hartie. Daca nu e taiata cubulete, acum e momentul sa facem si asta.
- Incingem uleiul intr-o tigaie wok si punem carnea la rumenit, la foc mediu.
- Tocam ceapa marunt, morcovul semi-rondele sau cubulete, cartofii cubulete si pisam usturoiul pe care-l vom adauga la sfarsit.
- Scoatem carnea din tigaie.
- Calim ceapa si morcovul pana ceapa devine sticloasa adaugam boiaua, o calim si pe ea putin si stingem cu vin.
- Adaugam sucul de rosii si carnea, dupa care adaugam apa sau/si supa de legume cat sa acopere carnea. Eu am pus 1 portie supa Zwup de legume si am completat cu apa.
- Fierbem la foc mediu, pana cand e carnea patrunsa. Nu stiu cat timp a durat la mine, dar stiu ca n-a fost chiar mult, semn ca am nimerit carne buna 😜.
- Adaugam usturoiul, sarea, piperul si cartofii si fierbem pana cand putem baga cu usurinta furculita in cartofi (aka s-au fiert 😬)
Enjoy!