Nu e ca si cum nu as mai fi gatit pana acum pui, dar cumva reteta asta ne-a depasit toate asteptarile. Poate pentru ca e genul de reteta care incepe cu “greek…”, poate pentru ca inca suntem in mirajul vacantei din care abia ne-am intors…
Pana la urma, conteaza de fapt ca avem inca o reteta buna, usor de pregatit. Asa ca pofta buna!
Ingrediente:
- 4 pulpe de pui intregi, taiate in 2
- 500 g cartofi
- 2 dovlecei/ zuchinni
- 1 ardei capia mare
- 300 g rosii
- 50 g branza feta
- 100 ml ulei de masline
- 100 ml suc de lamaie (de la 3 lamai)
- 1 lingurita oregano uscat
- 3-4 catei de usturoi pisat
- sare, piper
Mod de preparare:
- Intr-un castron incapator, amestecam condimentele si uleiul de masline, apoi adaugam pulpele de pui taiate in 2 bucati.
- Lasam la marinat cateva ore, fie in castronul acoperit cu folie alimentara, fie intr-o punga zip lock.
- Incalzim cuptorul la 200 grade.
- Curatam cartofii de coaja si ii taiem cubulate de 2cm.
- Scoatem puiul din punga/ castron si il punem intr-o tava, pe hartie de copt, impreuna cu cartofii.
- Dam la cuptor pentru 40 minute.
- Taiem fasii ardeiul si dovleceii.
- Scoatem tava din cuptor, adaugam zuchinni si ardeiul si mai coacem 10 minute, pana cand legumele sunt putin moi si rumenite usor.
- Daca avem rosii cherry, le taiem pe jumatate, daca avem rosii normale le taiem felii sau cuburi.
- the feta cheese crumbled with your hands, and keep roasting for 5 more minutes.
- Scoatem tava din cuptor, adaugam rosiile si branza zdrobita grosier ( sau taiata cubulete) si continuam coacerea inca 5 minute.
- Servim alaturi de un pahar de vin alb, rece, rece 😊.
Pofta buna!