Mancarica, Meat

Pui la cuptor cu legume si branza feta

0 comments

Nu e ca si cum nu as mai fi gatit pana acum pui, dar cumva reteta asta ne-a depasit toate asteptarile. Poate pentru ca e genul de reteta care incepe cu “greek…”, poate pentru ca inca suntem in mirajul vacantei din care abia ne-am intors…

Pana la urma, conteaza de fapt ca avem inca o reteta buna, usor de pregatit. Asa ca pofta buna!

Ingrediente:

  • 4 pulpe de pui intregi, taiate in 2
  • 500 g cartofi
  • 2 dovlecei/ zuchinni
  • 1 ardei capia mare
  • 300 g rosii
  • 50 g branza feta
  • 100 ml ulei de masline
  • 100 ml suc de lamaie (de la 3 lamai)
  • 1 lingurita oregano uscat
  • 3-4 catei de usturoi pisat
  • sare, piper

Mod de preparare:

  1. Intr-un castron incapator, amestecam condimentele si uleiul de masline, apoi adaugam pulpele de pui taiate in 2 bucati.
  2. Lasam la marinat cateva ore, fie in castronul acoperit cu folie alimentara, fie intr-o punga zip lock.
  3. Incalzim cuptorul la 200 grade.
  4. Curatam cartofii de coaja si ii taiem cubulate de 2cm.
  5. Scoatem puiul din punga/ castron si il punem intr-o tava, pe hartie de copt, impreuna cu cartofii.
  6. Dam la cuptor pentru 40 minute.
  7. Taiem fasii ardeiul si dovleceii.
  8. Scoatem tava din cuptor, adaugam zuchinni si ardeiul si mai coacem 10 minute, pana cand legumele sunt putin moi si rumenite usor.
  9. Daca avem rosii cherry, le taiem pe jumatate, daca avem rosii normale le taiem felii sau cuburi.
  10. the feta cheese crumbled with your hands, and keep roasting for 5 more minutes.

  11. Scoatem tava din cuptor, adaugam rosiile si branza zdrobita grosier ( sau taiata cubulete) si continuam coacerea inca 5 minute.
  12. Servim alaturi de un pahar de vin alb, rece, rece 😊.

Pofta buna!