Imi plac mancarurile simple si mananc cu ochii (la propriu, desigur 😁). Trebuie ca mancarea sa aiba un “ceva” cu care sa ma atraga, sa ma faca sa gust din ea, caci altfel prefer sa merg pe caile deja stiute.
Reteta de azi are o culoare si un luciu peste care nu am putut sa trec cu vederea. Citind reteta (v-am mai zis ca sunt fan Hadean, nu?) m-am si vazut lingandu-ma pe degete dupa fiecare aripioara devorata pe nerasuflate. Bine, in imaginatia mea era pe acolo si o bere rece, dar asta nu e subiectul postarii de azi 😜

Ingrediente:
- 15 aripioare de pui
- 2 cepe verzi
- 1 ardei iute
- 1 crenguta verde de cimbru/ rozmarin
- 1 ceasca de miere
- 1 ceasca sos de soia
- 1 lingurita ghimbir (optional)
- piper macinat
- Sare, dupa gust
- nuci, usturoi, ulei (optional, pt mujdei)
Mod de preparare:
- Intr-un vas incapator pregatim marinata din ingredientele de mai sus(exceptie aripioarele 😬).
Tocam foarte fin ceapa si ardeiul si le punem in vas. - Adaugam cimbru/rozmarin, mierea, sosul de soia si piperul si amestecam.
- Sosul de soia este sarat,asa ca mai intai gustati din marinata si apoi decideti daca mai trebuie sare sau nu.
- Amestecam bine si masam apoi aripioarele de pui cu acesta marinata.
- Acoperim vasul cu folie si il bagam in frigider pentru 4 ore.
- Incalzim cuptorul la 180 grade
- Punem o foaie de copt in tava si asezam aripioarele in ea.
- Dam la cuptor timp de 1 ora.
Optional, puteti face un sos de usturoi.
Mod de preparare:
- Zdrobim o mana de nuci si o amesteca cu o capatana de usturoi. Amesteca bine si adaugam sare după gust. Turnam ulei, putin cate putin (ca la maioneza) pana obtinem un sos consistent si omogen.
Enjoy!