Stiti bancul acela cu nebunii care merg la piscina si cei de acolo le zic “daca sunteti cuminti, va pun si apa”? 😁
Asa e si cu reteta asta de cartofi. Intai v-am dat felul principal (aripioarele de pui), acum va dau si garnitura. 😜
Ingrediente:
- 4 cartofi
- 3 linguri ulei (floarea soarelui sau masline)
- 4 linguri parmezan (dar merge si telemeaua tare)
- 2 catei de usturoi
- 1 lingura de busuioc uscat
- sare, dupa gust
Mod de preparare:
- Spalam bine cartofii si ii stergem cu un prosop.
- Ii taiem felii (fara sa ii decojim) si ii punem intr-un vas cu apa rece, pentru 30 de minute, eliminand astfel o mare parte din amidon.
- Dupa jumatate de ora, scoatem cartofii din apa cu sare si ii stergrm bine.
- Luam un vas incapator si amestecam cartofii cu uleiul, asa incat toti cartofii sa fie uleiosi.
- Punem cartofii int tava, lasand spatiu intre ei, si ii dam la cuptor 30 de minute la 190 de grade.
- Pentru a se coace uniform, dupa 15 minute de cand i-am bagat in cuptor, scoatem tava si ii intoarcem pe partea cealalta.
- Pentru toping, amestecam parmezanul, sarea si usturoiul.
- Cand sunt gata cartofii, presaram topingul pe deasupra sau le amestecam pe toate (cartofi si topping) intr-un castron.
Enjoy!