Mancarica

Cartofi “prajiti” la cuptor

0 comments

Stiti bancul acela cu nebunii care merg la piscina si cei de acolo le zic “daca sunteti cuminti, va pun si apa”? 😁

Asa e si cu reteta asta de cartofi. Intai v-am dat felul principal (aripioarele de pui), acum va dau si garnitura. 😜

Ingrediente:

  • 4 cartofi
  • 3 linguri ulei (floarea soarelui sau masline)
  • 4 linguri parmezan (dar merge si telemeaua tare)
  • 2 catei de usturoi
  • 1 lingura de busuioc uscat
  • sare, dupa gust

Mod de preparare:

  1. Spalam bine cartofii si ii stergem cu un prosop.
  2. Ii taiem felii (fara sa ii decojim) si ii punem intr-un vas cu apa rece, pentru 30 de minute, eliminand astfel o mare parte din amidon.
  3. Dupa jumatate de ora, scoatem cartofii din apa cu sare si ii stergrm bine.
  4. Luam un vas incapator si amestecam cartofii cu uleiul, asa incat toti cartofii sa fie uleiosi.
  5. Punem cartofii int tava, lasand spatiu intre ei, si ii dam la cuptor 30 de minute la 190 de grade.
  6. Pentru a se coace uniform, dupa 15 minute de cand i-am bagat in cuptor, scoatem tava si ii intoarcem pe partea cealalta.
  7. Pentru toping, amestecam parmezanul, sarea si usturoiul.
  8. Cand sunt gata cartofii, presaram topingul pe deasupra sau le amestecam pe toate (cartofi si topping) intr-un castron.

Enjoy!