Rontaieli

Biscotti cu fistic si merisoare

0 comments

Si voi faceti curat prin casa? 😬

Eu m-am apucat sa iau la mana toate cartile de bucate, toate cursurile si fituicile pe care mi-am notat diverse retete, cand mi-era pofta 😎

Asa am ajuns la Biscotti cu fistic si merisoare. E reteta de-aia sanatoasa, fara faina de grau si fara zahar. Gatim simplu si rapid, dar cu gust. De sanatate!

Ingrediente:

  • 270g migdale macinate (sau faina)
  • 90g fistic maruntit
  • 70g indulcitor (Green Sugar)
  • 1 1/2 lingurite praf de copt
  • 1/4 lingurite guma de xantan sau psyllium
  • 100g merisoare (proaspete sau deshidratate)
  • 3 oua mari
  • Sare
  • Vanilie

Mod de preparare:

  1. Preincalzim cuptorul la 190 grade.
  2. Intr-un vas incapator, amestecam ingredientele uscate (faina, fistic, indulcitor, praf de copt, sare, guma de xantan).
  3. Separat, batem ouale. Adaugam vanilia.
  4. Combinam ingredientele uscate cu cele umede. Amestecam bine pana obtinem un aluat omogen si dens.
  5. Adaugam merisoarele si amestecam din nou.
  6. Intr-o tava de copt, punem hartie de copt.
  7. Intindem aluatul pe hartie, astfel incat sa formam un oval sau dreptunghi de 2,5 cm grosime.
  8. Coacem 20-25 minute, pana cand devine auriu si ferm la atingere.
  9. Scoatem tava din cuptor si lasam aluatul sa se raceasca in tava, cam 10-15 minute.
  10. Scadem temperatura in cuptor la 150 grade.
  11. Taiem aluatul in felii, cu grija sa nu se faramiteze.
  12. Punem feliile pe un grilaj de copt si le bagam in cuptor.
  13. Coacem inca 20-30 minute, pana cand capata culoarea aurie pe toate partile si s-au intarit.
  14. Le lasam sa se raceasca complet, apoi servim 😁

Enjoy!