Si voi faceti curat prin casa? 😬
Eu m-am apucat sa iau la mana toate cartile de bucate, toate cursurile si fituicile pe care mi-am notat diverse retete, cand mi-era pofta 😎
Asa am ajuns la Biscotti cu fistic si merisoare. E reteta de-aia sanatoasa, fara faina de grau si fara zahar. Gatim simplu si rapid, dar cu gust. De sanatate!

Ingrediente:
- 270g migdale macinate (sau faina)
- 90g fistic maruntit
- 70g indulcitor (Green Sugar)
- 1 1/2 lingurite praf de copt
- 1/4 lingurite guma de xantan sau psyllium
- 100g merisoare (proaspete sau deshidratate)
- 3 oua mari
- Sare
- Vanilie
Mod de preparare:
- Preincalzim cuptorul la 190 grade.
- Intr-un vas incapator, amestecam ingredientele uscate (faina, fistic, indulcitor, praf de copt, sare, guma de xantan).
- Separat, batem ouale. Adaugam vanilia.
- Combinam ingredientele uscate cu cele umede. Amestecam bine pana obtinem un aluat omogen si dens.
- Adaugam merisoarele si amestecam din nou.
- Intr-o tava de copt, punem hartie de copt.
- Intindem aluatul pe hartie, astfel incat sa formam un oval sau dreptunghi de 2,5 cm grosime.
- Coacem 20-25 minute, pana cand devine auriu si ferm la atingere.
- Scoatem tava din cuptor si lasam aluatul sa se raceasca in tava, cam 10-15 minute.
- Scadem temperatura in cuptor la 150 grade.
- Taiem aluatul in felii, cu grija sa nu se faramiteze.
- Punem feliile pe un grilaj de copt si le bagam in cuptor.
- Coacem inca 20-30 minute, pana cand capata culoarea aurie pe toate partile si s-au intarit.
- Le lasam sa se raceasca complet, apoi servim 😁
Enjoy!