Rasfaturi

Salam de biscuiti altfel

0 comments

Am primit cu ceva timp in urma o portie generoasa de visine in alcool. Sa va mai spun ca mi-am adus aminte de copilarie? Nu va spun, sa nu va faceti o impresie gresita 😂

Anyway, daca tot nu le-am mancat pe toate, am zis sa le pun intr-un desert. Unul usor de facut, ca pentru o dupa-amiaza somnoroasa. 

Adrian Hadean e unul din chef-ii cu care rezonez destul de bine, in materie de gusturi si abordare. De aceea, cand am pofta sa incerc ceva nou, site-ul lui e printre primele vizitate.

Reteta bomboanelor mele este o adaptare a retetei lui de salam de biscuiti – Wunderwurst. 

Ingrediente:

  • 150g biscuiti maruntiti (speculoos, de ex)
  • 150g fructe deshidratate (prune, caise, stafide, merisoare, etc)
  • 150g visine din visinata
  • 150g gem (eu am pus de caise)
  • 100g nuci maruntite (alune, migdale, fistic, pecan, etc)
  • 150g ciocolată neagră (min 60%)
  • 150g unt (Kerry Gold)
  • Rom sau coniac (optional)
  • Fulgi de nuca de cocos

Mod de preparare:

  1. In vasul de la robotul de bucatarie punem fructele, visinele si gemul.
  2. Le maruntim pana cand devin pasta.
  3. Apoi le amestecam cu biscuitii maruntiti pana cand se omogenizeaza.
  4. Adaugam nucile si amestecam.
  5. Topim untul la microunde.
  6. Il adaugam in compozitie.
  7. Topim ciocolata pe baie de aburi .
  8. O adaugam in compozitie.
  9. Daca va lasa sufletul, puneti si rom sau cognac. Pentru o versiune “adults only”, fiti generosi 😂
  10. Amestecam totul bine si dam la rece.
  11. Cand compozitia e suficient de tare sa poata fi modelata, o scoatem din frigider.
  12. Formam bile si le tavalim prin fulgii de nuca de cocos.

Enjoy! 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*