Am primit cu ceva timp in urma o portie generoasa de visine in alcool. Sa va mai spun ca mi-am adus aminte de copilarie? Nu va spun, sa nu va faceti o impresie gresita 😂
Anyway, daca tot nu le-am mancat pe toate, am zis sa le pun intr-un desert. Unul usor de facut, ca pentru o dupa-amiaza somnoroasa.
Adrian Hadean e unul din chef-ii cu care rezonez destul de bine, in materie de gusturi si abordare. De aceea, cand am pofta sa incerc ceva nou, site-ul lui e printre primele vizitate.
Reteta bomboanelor mele este o adaptare a retetei lui de salam de biscuiti – Wunderwurst.

Ingrediente:
- 150g biscuiti maruntiti (speculoos, de ex)
- 150g fructe deshidratate (prune, caise, stafide, merisoare, etc)
- 150g visine din visinata
- 150g gem (eu am pus de caise)
- 100g nuci maruntite (alune, migdale, fistic, pecan, etc)
- 150g ciocolată neagră (min 60%)
- 150g unt (Kerry Gold)
- Rom sau coniac (optional)
- Fulgi de nuca de cocos
Mod de preparare:
- In vasul de la robotul de bucatarie punem fructele, visinele si gemul.
- Le maruntim pana cand devin pasta.
- Apoi le amestecam cu biscuitii maruntiti pana cand se omogenizeaza.
- Adaugam nucile si amestecam.
- Topim untul la microunde.
- Il adaugam in compozitie.
- Topim ciocolata pe baie de aburi .
- O adaugam in compozitie.
- Daca va lasa sufletul, puneti si rom sau cognac. Pentru o versiune “adults only”, fiti generosi 😂
- Amestecam totul bine si dam la rece.
- Cand compozitia e suficient de tare sa poata fi modelata, o scoatem din frigider.
- Formam bile si le tavalim prin fulgii de nuca de cocos.
Enjoy!