Cred ca v-am mai zis sa nu va limitati optiunile doar pentru ca o reteta sau alta e in categoria “baby friendly”. Nu e nimic rau in asta, doar ca nu are sare 😉
Teoretic, avem biscuiti pentru copilasi. Practic, cel putin la noi in familie, avem o gustare pentru toata lumea, de la mic la mare.

Ingrediente:
- 260 gr faina
- 110 gr branza de vaci
- 120 ml lapte
- 85 de g unt rece (grăsime 80%)
- 2-3 linguri verdeata proaspata (busuioc, patrunjel, marar)
- 1 lingurita praf de copt
- 2-3 linguri parmezan ras (optional, doar pentru copii mai mari de 1 an)
- sare (optional, doar pentru copii mai mari de 1 an)
Mod de preparare:
- Punem in bolul de la mixer faina, praful de copt, untul taiat cubulețe si verdeata tocata marunt.
- Framantam cu paleta pana obtinem o compozitie faramicioasa.
- Adaugam laptele si branza si mai framantam putin, la viteza mica, fara a insista prea mult, pana obtinem un aluat care se dezlipeste de pe marginile bolului.
- Presaram faina pe blatul de lucru si intindem aluatul gros cam de 0.5/1cm.
- Decupam aluatul cu ajutorul unei forme metalice sau cu un pahar si transferam biscuitii pe o tava tapetata cu hartie de copt.
- Optional, putem presara parmezan ras peste ei si apoi ii punem in cuptor ul incins la 200 grade pentru 25 de minute sau pana se rumenesc usor.
Enjoy!