Baby, Rontaieli

Biscuiti cu branza si verdeata

0 comments

Cred ca v-am mai zis sa nu va limitati optiunile doar pentru ca o reteta sau alta e in categoria “baby friendly”. Nu e nimic rau in asta, doar ca nu are sare 😉

Teoretic, avem biscuiti pentru copilasi. Practic, cel putin la noi in familie, avem o gustare pentru toata lumea, de la mic la mare.

Ingrediente:

  • 260 gr faina
  • 110 gr branza de vaci
  • 120 ml lapte
  • 85 de g unt rece (grăsime 80%)
  • 2-3 linguri verdeata proaspata (busuioc, patrunjel, marar)
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2-3 linguri parmezan ras (optional, doar pentru copii mai mari de 1 an)
  • sare (optional, doar pentru copii mai mari de 1 an)

Mod de preparare:

  1. Punem in bolul de la mixer faina, praful de copt, untul taiat cubulețe si verdeata tocata marunt.
  2. Framantam cu paleta pana obtinem o compozitie faramicioasa.
  3. Adaugam laptele si branza si mai framantam putin, la viteza mica, fara a insista prea mult, pana obtinem un aluat care se dezlipeste de pe marginile bolului.
  4. Presaram faina pe blatul de lucru si intindem aluatul gros cam de 0.5/1cm.
  5. Decupam aluatul cu ajutorul unei forme metalice sau cu un pahar si transferam biscuitii pe o tava tapetata cu hartie de copt.
  6. Optional, putem presara parmezan ras peste ei si apoi ii punem in cuptor ul incins la 200 grade pentru 25 de minute sau pana se rumenesc usor.

Enjoy!