Am inceput anul cu saratele, dar sper ca nu o sa o tinem tot asa. Pana una alta, avem o portie calda, calda. Cu mac, sa ne simtim bine 😜

Ingrediente:
- 400 g telemea grasa de vaci scursa bine
- 200 gr unt rece
- 100-120 g smantana min 25% grăsime
- 500 gr faina
- 2 oua + 1 unul pentru uns
- 1 galbenus
- 1/2 lingurita sare (optional)
- seminte (mac, susan, floarea soarelui, dovleac)
Mod de preparare:
- Dam pe razatoarea mare untul si telemeaua.
- Adaugam apoi toate ingrediente ramase (exceptie semintele si oul pt una) si si le incorporam rapid, pana cand obtinem un aluat omogen.
- Il impartim in 2 si il punem la frigider minim 3 ore sau chiar peste noapte.
- Pe un plan de lucru presarat cu faina intindem aluatul cat se poate de uniform (ideal cu o grosime de 0,5 cm) si taiem fasii.
- Tapetam 2 tavi cu hartie de copt si punem saratelele.
- Cu o pensula ungem fiecare bucata cu ou batut si apoi presaram semintele.
- Coacem 18-20 de minute in cuptorul preincalzit la 190 de grade.
Enjoy!