Rontaieli

Saratele cu mac

0 comments

Am inceput anul cu saratele, dar sper ca nu o sa o tinem tot asa. Pana una alta, avem o portie calda, calda. Cu mac, sa ne simtim bine 😜

Ingrediente:

  • 400 g telemea grasa de vaci scursa bine
  • 200 gr unt rece
  • 100-120 g smantana min 25% grăsime
  • 500 gr faina
  • 2 oua + 1 unul pentru uns
  • 1 galbenus
  • 1/2 lingurita sare (optional)
  • seminte (mac, susan, floarea soarelui, dovleac)

Mod de preparare:

  1. Dam pe razatoarea mare untul si telemeaua.
  2. Adaugam apoi toate ingrediente ramase (exceptie semintele si oul pt una) si si le incorporam rapid, pana cand obtinem un aluat omogen.
  3. Il impartim in 2 si il punem la frigider minim 3 ore sau chiar peste noapte.
  4. Pe un plan de lucru presarat cu faina intindem aluatul cat se poate de uniform (ideal cu o grosime de 0,5 cm) si taiem fasii.
  5. Tapetam 2 tavi cu hartie de copt si punem saratelele.
  6. Cu o pensula ungem fiecare bucata cu ou batut si apoi presaram semintele.
  7. Coacem 18-20 de minute in cuptorul preincalzit la 190 de grade.

Enjoy!