Ceva dulce, Rasfaturi

Briose de ciocolata cu portocale si banane

0 comments

Mai am timp cateodata sa rasfoiesc din cartile de retete adunate de-a lungul timpului. Si, cand se nimereste sa imi placa una si sa am si ingredientele necesare, ma pun pe treaba!😉

Alegerea tine de starea de moment, dar sunt convinsa ca veti gasi si voi momentul potrivit sa o incercati.

Ingrediente:

  • 50 gr unt la temperatura camerei
  • 50 gr zahar
  • 30 gr ciocolata amaruie
  • 1 ou
  • 60 ml lapte
  • 100 gr faina
  • 10 gr cacao
  • 5 gr praf de copt
  • 1 banana
  • 1 portocala
  • sare

Mod de preparare:

  1. In vasul de la mixer batem untul inmuiat cu zaharul, pana obtinem o spuma alba.
  2. Rupem ciocolata in bucatele si o topim la microunde, avand grija sa amestecam in ea la fiecare 30 secunde.
  3. Adaugam ciocolata topita peste unt si zahar si mixam pentru omogenizare .
  4. Punem si restul ingredientelor (exceptie fructele) si amestecam.
  5. Decojim fructele si le taiem felii (banana), respectiv bucatele (portocala).
  6. Adaugam fructele in compozitie si amestecam cu o spatula pentru a le distribui uniform.
  7. Umplem formele de briose (daca nu sunt de silicon punem intai chese in ele) si coacem 20 de minute in cuptorul preincalzit la 170 de grade.

P. S. Nu va speriati daca va iese o compozitie de sa inainte sa puneti fructele. La final, ea devine exact ce trebuie 😉

Enjoy!