Rasfaturi, Rontaieli

Biscuiti cu lamaie

0 comments

Ah, de cand imi doream sa fac niste biscuiti crocanti la exteriori si pufosi la interior!

Nu sunt fan lamaie, dar nici nu trebuie 😁. Aroma e subtila, doar cat sa dea prospetime si sa te invite sa mai iei unul.

Ingrediente:

  • 2 galbenusuri
  • 100 gr zahar pudra
  • 100 g unt topit si racit
  • 250 gr faina
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • coaja rasa de la 1 lamaie
  • 1 varf cutit de sare
  • 3-4 picaturi esenta lamaie
  • sucul de la 1/2 lamaie
  • zahar pudra

Mod de preparare:

  1. In bolul mixerului amestecam galbenusurile cu zaharul pudra pana se albesc.
  2. Adaugam untul topit si racit, coaja rasa de la lamaie, faina amestecata cu bicarbonat si un varf cutit de sare.
  3. Aluatul obtinut il punem la rece pentru o ora.
  4. Scoatem aluatul din frigider, rupem bucatele din el si modelam intre palme bile.
  5. Punem bilele intr-o tava tapetata cu hartie de copt, apoi le aplatizam usor.
  6. Coacem biscuitii in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 12 minute.
  7. Dupa ce s-au copt, ii scoatem din cuptor si ii ungem cu suc de lamaie, cu ajutorul unei pensule, apoi ii pudram cu zahar.
  8. Lasam biscuitii sa se raceasca pe un gratar. Garantez ca sunt mai buni mai reci 😉
  9. Daca mai raman dupa ce va trece pofta, depozitati-i intr-o cutie inchisa ermetic.

Enjoy!