In perioada asta in care Frumusica nu e fan iaurt, caut in continuu modalitati de a-l introduce totusi in alimentatie.
Asa am dat peste reteta de mai jos (MyBabyFood strikes again :)) . M-am bucurat ca pot sa adaug si legume in ea si m-am pus pe treaba. Eu am facut cu toate 3 umpluturile, sa vad ce gust are fiecare, dar voi faceti doar cu ce va place.
P. S. La baza, e reteta bebeluseasca (n-are sare), dar va garantez ca veti face parte-n-parte cu copilul ?

Ingrediente:
- 100 gr faina 650
- 40 gr unt
- 1 lingura iaurt/smantana
- Umplutura
- 3 buc spanac portionat congelat
- 1 morcov mic razuit
- 2 linguri branzica proaspata
- 40 gr mozzarella
- 1 ou
- seminte susan (optional)
Mod de preparare:
- In bolul mixerului amestecam faina, untul si iaurtul pana cand se omogenizeaza si capata o textura moale, dar nelipicioasa.
- Aluatul obtinut il punem la rece pentru o jumatate de ora.
- Infainam un tocator (mai putina mizerie decat daca am lucra pe blat direct) si intindem aluatul cu un sucitor, cat de subtire si de dreptunghiular putem (eu nu pot ?) .
- Pe jumatatea lunga a aluatului punem compozitia aleasa (spanac+1 lingura branzica sau morcov+1 lingura branzica sau mozzarella rasa).
- Cu cealalta jumatate de aluat impaturim partea cu umplutura si sigilam marginile usor cu degetele astfel incat sa securizam compozitia (sa nu iasa la copt).
- Taiem fasii subtirele si le rasucim dupa cum putem si ne pricepem, avand grija sa nu se rupa aluatul si/sau sa iasa compozitia.
- Ungem cu ou batut si presaram seminte de susan.
- Coacem in cuptor ul preincalzit la 170 grade, timp de 15-20 minute.
Enjoy!