Baby, Rontaieli

Rasucele

0 comments

In perioada asta in care Frumusica nu e fan iaurt, caut in continuu modalitati de a-l introduce totusi in alimentatie.

Asa am dat peste reteta de mai jos (MyBabyFood strikes again :)) . M-am bucurat ca pot sa adaug si legume in ea si m-am pus pe treaba. Eu am facut cu toate 3 umpluturile, sa vad ce gust are fiecare, dar voi faceti doar cu ce va place.

P. S. La baza, e reteta bebeluseasca (n-are sare), dar va garantez ca veti face parte-n-parte cu copilul 🙊

Ingrediente:

  • 100 gr faina 650
  • 40 gr unt
  • 1 lingura iaurt/smantana
  • Umplutura
  • 3 buc spanac portionat congelat
  • 1 morcov mic razuit
  • 2 linguri branzica proaspata
  • 40 gr mozzarella
  • 1 ou
  • seminte susan (optional)

Mod de preparare:

  1. In bolul mixerului amestecam faina, untul si iaurtul pana cand se omogenizeaza si capata o textura moale, dar nelipicioasa.
  2. Aluatul obtinut il punem la rece pentru o jumatate de ora.
  3. Infainam un tocator (mai putina mizerie decat daca am lucra pe blat direct) si intindem aluatul cu un sucitor, cat de subtire si de dreptunghiular putem (eu nu pot 😬) .
  4. Pe jumatatea lunga a aluatului punem compozitia aleasa (spanac+1 lingura branzica sau morcov+1 lingura branzica sau mozzarella rasa).
  5. Cu cealalta jumatate de aluat impaturim partea cu umplutura si sigilam marginile usor cu degetele astfel incat sa securizam compozitia (sa nu iasa la copt).
  6. Taiem fasii subtirele si le rasucim dupa cum putem si ne pricepem, avand grija sa nu se rupa aluatul si/sau sa iasa compozitia.
  7. Ungem cu ou batut si presaram seminte de susan.
  8. Coacem in cuptor ul preincalzit la 170 grade, timp de 15-20 minute.

Enjoy!