Ceva dulce, Rasfaturi, Rontaieli

Prune in ciocolata

0 comments

Cum se cheama atunci cand iti ramane gandul la ceva si nu renunti pana cand nu faci si tu? Ambitie? Nebunie? 🤔

Sa fie fost martie cand am primit o cutie cu prune in ciocolata, aduse din Serbia. Asa mult mi-au placut ca mi-a ramas gandul la ele. Si am tot zis ca fac, si am tot amanat si testat alte retete, pana cand, iata, a venit si vremea lor. E nevoie de atat de putin efort pentru ceva atat de bun, incat, va rog, nu asteptati 6 luni ca mine pana sa le faceti 😏

Ingrediente:

  • 250 g prune deshidratate fara samburi
  • 50 g nuci pecan coapte (Alesto, Lidl)
  • 100 g ciocolata neagra Valhorna (sau Secretele Ramonei, pentru varianta fara zahar)

Mod de preparare:

  1. Se desfac prunele si se baga cate o jumatate de miez de nuca inauntru .
  2. Dam la rece pentru o ora.
  3. Topim ciocolata pe bain marie.
  4. Cu ajutorul unei furculite (o infigem in miez), scufundam fiecare pruna umpluta in ciocolata calda.
  5. Scoatem pruna din ciocolata si eliminam excesul.
  6. Punem la zvantat pe un grilaj de cuptor.
  7. Transferam in frigider pana cand se intareste ciocolata.
  8. Servim a doua zi.

Enjoy!