Mancarica, Rontaieli

Placinta cu branza la tigaie

0 comments

Cateodata cred ca e noroc sa avem o placintarie in zona. Cand nu ti-e foame rau sau cand n-ai chef sa gatesti, o placinta e o varianta decenta.

Dar cand ai pofta de placinta si nu gasesti deschis, nu e ghinion? Este, dar pana cand te mobilizezi si gasesti o reteta cat de cat similara (nah, de unde sa stiu ce pun oamenii aia in ele? Doar imi imaginez 😬)

Le-am mancat calde, dar si reci a doua zi. Ne-au placut la fel de mult.

P. S. Nu seamana cu cele cumparate, dar ma bucur ca se fac usor si ne-au placut 😜

P. S. 2: da, recunosc. Nu m-am putut abtine sa nu gust inainte de poza🙊

Ingrediente:

  • 400 gr faina
  • 200 gr apa
  • 50 gr ulei (eu am pus si floarea soarelui si masline)
  • 10 gr sare de Himalaya
  • 300 gr branza de vaci usor sarata rasa (pentru umplutura)
  • ulei (pentru uns blatul de lucru)

Mod de preparare:

  1. In vasul mixerului punem toate ingredientele (exceptie branza si uleiul pt uns) si amestecam cu carligul pana cand obtinem un aluat omogen, neted si frumos. Adica vreo 3-4 min 😉
  2. Impartim aluatul in 6 bile egale pe care le lasam la odihnit vreo 15 min acoperite cu un prosop, intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
  3. Ungem cu putin ulei blatul de lucru (eu folosesc o plansa de silicon, dar puteti folosi inclusiv tocatorul) si incepem sa intindem, pe rand, fiecare bila de aluat.
  4. Luam bila, o presam cu varful degetelor si o intindem pana obtine o foaie de vreo 20-25cm. Sa fie subtire, dar sa nu se vada prin ea sau sa se rupa.
  5. Punem 2-3 linguri de branza rasa/maruntita si impaturim compozitia aduca d marginile spre centru, pana cand acoperit toata umplutura.
  6. Intindem din nou placinta umpluta pana cand ii dam forma rotunda, de vreo 20 cm. Grija sa aveti plansa/blatul/masa/tocatorul uns(a) cu ulei, ca sa alunece placinta cand o intindeti, altfel riscati sa o rupeti.
  7. Intr-o tigaie cu fundul gros coacem pe rand, fiecare placinta, la foc mic, pe fiecare parte. Gata!
    😎

Enjoy!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*