La ceai sau cafea, biscuitii Speculoos sunt absolut deliciosi. Nu mai zic si ca ii puteti manca pur si simplu, de foame sau pofta.

Ingrediente:
- 200 g unt moale, la temperatura camerei
- 275 g zahar brun
- 2 oua
- 500 g faina
- 10 g praf de copt
- 1/2 lingurita sare
- 2-3 lingurite amestec turta dulce (scortisoara, ghimbir, nucsoara, cuisoare)
Mod de preparare:
- In vasul mixerului amestecam untul moale, zaharul si sarea pana cand obtinem un amestec cremos.
- Adaugam apoi cate 1 ou, mixand bine dupa fiecare.
- Faina si mirodeniile le adaugam pe toate o data, mixand doar cat sa obtinem un aluat omogen. (mixam mult=> activam glutenul=> textura bleah😬)
- Punem aluatul in folie stretch si il dam la rece minim 3 ore (maxim 24 :)).
- Scoatem aluatul din frigider si-l lasam la temperatura camerei 15-20 de minute.
- Presaram planul de lucru cu faina si intindem aluatul cu sucitorul ( putin cate putin daca n-avem loc) intr-o foaie cu grosimea de 3-4 mm.
- Decupam biscuitii cu forme sau taiem aluatul cu cutitul la dimensiunea dorita.
- Intepam fiecare biscuite din loc in loc, pentru a preveni umflarea in timpul coacerii.
- Coacem biscuitii in cuptorul preincalzit la 175 grade, timp de 18-20 de minute. Nota:cuptoarele coc diferit. La prima transa, verificati timpul potrivit cuptorului vostru.
- Lasam biscuitii la racit pe gratar, apoi ii depozitam in cutii inchise ermetic (pe cei care mai raman, desigur 😉).
Enjoy!