Ceva dulce, Rasfaturi, Rontaieli

Biscuiti speculoos

0 comments

La ceai sau cafea, biscuitii Speculoos sunt absolut deliciosi. Nu mai zic si ca ii puteti manca pur si simplu, de foame sau pofta.

Ingrediente:

  • 200 g unt moale, la temperatura camerei
  • 275 g zahar brun
  • 2 oua
  • 500 g faina
  • 10 g praf de copt
  • 1/2 lingurita sare
  • 2-3 lingurite amestec turta dulce (scortisoara, ghimbir, nucsoara, cuisoare)

Mod de preparare:

  1. In vasul mixerului amestecam untul moale, zaharul si sarea pana cand obtinem un amestec cremos.
  2. Adaugam apoi cate 1 ou, mixand bine dupa fiecare.
  3. Faina si mirodeniile le adaugam pe toate o data, mixand doar cat sa obtinem un aluat omogen. (mixam mult=> activam glutenul=> textura bleah😬)
  4. Punem aluatul in folie stretch si il dam la rece minim 3 ore (maxim 24 :)).
  5. Scoatem aluatul din frigider si-l lasam la temperatura camerei 15-20 de minute.
  6. Presaram planul de lucru cu faina si intindem aluatul cu sucitorul ( putin cate putin daca n-avem loc) intr-o foaie cu grosimea de 3-4 mm.
  7. Decupam biscuitii cu forme sau taiem aluatul cu cutitul la dimensiunea dorita.
  8. Intepam fiecare biscuite din loc in loc, pentru a preveni umflarea in timpul coacerii.
  9. Coacem biscuitii in cuptorul preincalzit la 175 grade, timp de 18-20 de minute. Nota:cuptoarele coc diferit. La prima transa, verificati timpul potrivit cuptorului vostru.
  10. Lasam biscuitii la racit pe gratar, apoi ii depozitam in cutii inchise ermetic (pe cei care mai raman, desigur πŸ˜‰).

Enjoy!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*