Cand iesi in parc cu copilul, pare sinucidere curata sa nu ai ceva de rontait la tine. Asta daca nu cumva te intalnesti cu vreo bunica harnica (si de incredere) care gateste baby friendly si imparte cu toti.
Asa am ajuns la reteta de cornulete. I-am mancat nepotelului toata rezerva si m-am simtit vinovata (si fericita ca am gasit inca o varianta sanatoasa de gustare pentru Frumusica).
Dar, va rog, nu va blocati mental ca e reteta baby friendly deci fara gust. E total gresit. Puneti siropul de curmale si va garantez ca va fi bataie pe ele, de la mic la mare 🤟

Ingrediente:
- 135 g unt
- 1 ou
- 300 g faina
- 1-2 linguri iaurt
- sirop de curmale (optional)
- scortisoara (optional)
- magiun de prune (fara zahar)
- mar ras
Mod de preparare:
- In vasul mixerului amestecam untul rece, faina, oul si iaurtul pana cand obtinem un aluat omogen.
- Punem aluatul in folie stretch si il dam la rece 30 min.
- Infainam blatul de lucru si, cu ajutorul sucitorului, intindem aluatul cat mai rotund posibil. Eu impart aluatul in 2 buc si o intind pe fiecare, pe rand, pentru ca nu am loc suficient 😬
- Cu un pahar decupam cercuri. Daca doriti forma de cornulete, cu un castron mare sau un cerc de cofetarie decupati un rotund de 20 cm, pe care il taiati in 8 parti egale (intai pe jumatate, apoi pe sfert si din nou fiecare parte in mod egal) .
- In fiecare forma astfel obtinuta (rotund mic sau triunghi) punem umplutura dorita (mar+scortisoara sau magiun) .
- Pliem aluatul rotund pe jumatate si presam bine marginile, pentru a sigila umplutura. Daca am ales varianta de cornulet, rulam triunghiul de la baza (cea unde am pus umplutura) pana la varf.
- Coacem in cuptorul preincalzit la 180 grade, timp de 18-20 de minute. Nota:cuptoarele coc diferit. Verificati timpul potrivit cuptorului vostru.
- Lasam cornuletele la racit pe gratar, apoi le depozitam in cutii inchise ermetic.
Enjoy!