Astazi va fac cinste cu bomboane de ciocolata, fara zahar si alte prostii 😁 Suna bine, nu-i asa?
Se fac usor, sunt gustoase si, daca va straduiti putin, pot fi si un cadou sanatos pentru oricine drag.
Ingrediente:
- 200g caju crud (de la Lidl)
- 160g visine congelate (sau ce fructe mai aveti prin congelator de asta vara 🙂
- 24g miere
- 40g ulei de cocos
- 200-250g ciocolată neagră (Sweet&safe)
Mod de preparare:
- Punem pe foc o oala cu 2 l de apa si o dam in clocot. Oprim focul si adaugam caju-ul.
- Il lasam la hidratat vreo 2 ore, apoi il scurgem bine de apa.
- Punem fructele la decongelat. Separam zeama de fructe.
- In cana de la blender punem caju-ul, mierea, uleiul si zeama de la fructe. Mixam pana obtinem o pasta cremoasa.
- Peste acest amestec adaugam fructele tocate grosier (la cutit) si omogenizam.
- Luam forme de silicon semisfere si le umplem cu compozitie. Apoi le dam la congelator cateva ore.
- Rupem ciocolata in bucati. Pe baie de aburi o punem la topit.
- Scoatem compozitia din forme si, cu ajutorul unei furculite, “tragem” bomboanele prin ciocolata.
- Bomboanele rezultate le punem cateva minute pe un grilaj acoperit cu hartie de copt, pentru a se intari ciocolata.
- Pasul final…. degustare pana la lesin! 😂
Enjoy!