Rasfaturi

Bomboane de ciocolata

0 comments

Astazi va fac cinste cu bomboane de ciocolata, fara zahar si alte prostii 😁 Suna bine, nu-i asa? 

Se fac usor, sunt gustoase si, daca va straduiti putin, pot fi si un cadou sanatos pentru oricine drag.

Ingrediente:

  • 200g caju crud (de la Lidl)
  • 160g visine congelate (sau ce fructe mai aveti prin congelator de asta vara 🙂
  • 24g miere
  • 40g ulei de cocos
  • 200-250g ciocolată neagră (Sweet&safe)

Mod de preparare:

  1. Punem pe foc o oala cu 2 l de apa si o dam in clocot. Oprim focul si adaugam caju-ul.
  2. Il lasam la hidratat vreo 2 ore, apoi il scurgem bine de apa.
  3. Punem fructele la decongelat. Separam zeama de fructe.
  4. In cana de la blender punem caju-ul, mierea, uleiul si zeama de la fructe. Mixam pana obtinem o pasta cremoasa.
  5. Peste acest amestec adaugam fructele tocate grosier (la cutit) si omogenizam.
  6. Luam forme de silicon semisfere si le umplem cu compozitie. Apoi le dam la congelator cateva ore.
  7. Rupem ciocolata in bucati. Pe baie de aburi o punem la topit.
  8. Scoatem compozitia din forme si, cu ajutorul unei furculite, “tragem” bomboanele prin ciocolata.
  9. Bomboanele rezultate le punem cateva minute pe un grilaj acoperit cu hartie de copt, pentru a se intari ciocolata.
  10. Pasul final…. degustare pana la lesin! 😂

Enjoy!