Ceva dulce

Choco fudge

0 comments

Sunt chocoholica si nu ma feresc sa recunosc 😬 Prefer insa ciocolata in prajituri si nu sa o consum ca atare. De aceea, caut continuu retete usor de facut, cu textura si gust asa cum imi place mie. Cu putine calorii si fara zahar, desertul de azi pare printre cele mai usoare retete. Putine ingrediente, tehnica simpla si putini pasi de urmat pana la produsul finit. 

Hai, incercati! 

Ingrediente:

  • 480 ml smantana pt frisca (Dorna neindulcita)
  • Vanilie
  • 90 g unt (Kerry gold)
  • 90 g ciocolata neagra (Sweet&safe)

Mod de preparare:

  1. Intr-o craticioara, amestecam smantana pentru frisca si vanilia.
  2. Punem amestecul pe foc mediu pana da in clocot, apoi dam focul mic.
  3. Lasam sa bolboroseasca pana cand se reduce cantitatea la jumatate (consistenta unei smantani mai light /fluida).
  4. Luam craticioara de pe foc si adaugam untul, amestecand pentru omogenizare.
  5. Lasam sa se mai raceasca vreo 5 minute.
  6. Adaugam ciocolata si amestecam pana cand se topeste integral.
  7. Tapetam o forma de yena cu folie stretch. Adaugam compozitia si nivelam.
  8. Dam la rece cateva ore.
  9. Inainte de portionare si servire, pudram cu cacao pe deasupra.

Enjoy!