Mancarica

Pulpe crocante la cuptor

0 comments

Mai, dar ce dor imi e de niste pulpe de pui la tuci, crocante si pline de grasime! ?

Glumesc, nu imi mai e. Am reteta asta minune: fara grasime, fara batai de cap in preparare, fara multe ingrediente. Pregatiti-va, urmeaza un rasfat culinar! ?

Ingrediente:

  • 4 pulpe de pui intregi
  • sare
  • piper
  • zeama de la 1 lamaie

Mod de preparare:

  1. Lasam pulpele asa cum sunt! Nu crestam, nu intepam, nu taiem ?
  2. Stoarcem zeama de la lamaie si frecam cu ea pulpele, pe rand, insistand pe partea cu piele.
  3. Asezonam cu sare si piper, masand bine fiecare pulpa.
  4. Asezam pulpele pe grilajul cuptorului.
  5. Tapetam cu folie de aluminiu tava de la cuptor, punem un strat de apa (cam 1 deget), apoi o plasam sub gratar (pe nivelul urmator). Pulpele nu trebuie sa atinga apa. Pasul acesta este necesar pentru a preveni scurgerea grasimii din pulpe direct in cuptor si pentru a nu se arde.
  6. Gatim in cuptorul preincalzit la 160 grade timp de 1 ora. Nu ne atingem de pulpe, oricat de greu ne e sa ne abtinem sa le intoarcem ?
  7. Crestem temperatura la 190 grade si mai gatim inca 1 ora. Mai completati cu apa daca e cazul.
    Asa-i ca-s rumene si frumoase? ?

Enjoy!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*