Pentru ca depresia post concediu (si post cozonac) sa nu fie chiar atat de crunta, va recomand un chec usurel si aromat.
Puteti sa il serviti cu frisca, smantana sau iaurt. Sau ca atare, sa nu va mai complicati 😜

Ingrediente:
- 180 gr zahar
- 150 gr unt moale
- 125 gr oua
- 250 gr faina
- 1/2 lingurita praf de copt
- 1/3 lingurita bicarbonat
- 10 gr seminte de mac
- 165 gr iaurt natural/kefir
- esenta de migdale
- fulgi de migdale
Mod de preparare:
- In vasul de la mixer batem la viteza medie-mare untul moale cu zaharul pana obtinem o crema alba si pufoasa.
- Adaugam treptat ouale si le incorporam bine, la viteza medie.
- Intr-un castron amestecam ingredientele uscate.
- Adaugam semintele de mac si un praf de sare.
- Peste crema de unt adaugam alternativ iaurt si amestecul cu faina, mixand usor, la viteza mica.
- Transferam compozitia intr-o tava de copt (dreptunghiulara sau rotunda) tapetata cu hartie de copt, avand grija sa nu o umplem mai mult de 3/4.
- Presaram pe deasupra fulgi de migdale.
- Coacem la 180 grade timp de 45- 60 minute (in functie de cuptor si dimensiunea tavii) sau pana trece testul scobitorii.
Enjoy!