Am avut party in week-end si am ales sa pregatim si burger. Iar la burger daca n-ai chifla buna, nu stiu, zau, ce justificare ai putea avea 😜
Am mai avut o tentativa de a pune reteta asta pe blog, dar m- am abtinut, pentru ca nu e fix in directia in care vreau eu sa merg. Mai, dar nu pot sa nu v-o spun si voua, ca prea sunt bune si pufoase chiflele astea de la Adi Hadean citire.

Ingrediente:
- 125 ml apa
- 250 ml lapte 3.5% grasime
- 55 gr unt 82% grasime
- 700 gr faina
- 10 gr drojdie uscata (25 gr proaspata)
- 30 gr zahar
- 10 gr sare
- 2 oua
- seminte susan
Mod de preparare:
- Intr-o craticioara, pe foc mic, punem apa, laptele si untul si amestecam usor pana cand se topeste untul (amestecul atinge 50 grade) .
- Intr-un castron incapator punem ingredientele uscate si amestecam pentru omogenizare.
- In vasul mixerului punem amestecul lichid si 1/3 din amestecul uscat si omogenizam.
- Adaugam treptat restul de amestec uscat.
- Adaugam 1 ou si mixam (cu carligul) vreo 7-8 minute.
- Impartim aluatul in 12 bile pe care le punem in tava pe hartie de copt si le aplatizam putin.
- Le acoperim cu un prosop (curat 😬) si le lasam la dospit 45-50 minute, fara sa miscam tava.
- Inainte de coacere le ungem cu celalalt ou si presaram pe deasupra seminte de susan.
- Coacem in cuptorul preincalzit la 210 grade timp de 12 minute.
- Le scoatem din cuptor si le lasam la racit acoperite cu prosop, timp de 10 minute.
Enjoy!