Ceva pe langa

Chifle de senzatie

0 comments

Am avut party in week-end si am ales sa pregatim si burger. Iar la burger daca n-ai chifla buna, nu stiu, zau, ce justificare ai putea avea 😜

Am mai avut o tentativa de a pune reteta asta pe blog, dar m- am abtinut, pentru ca nu e fix in directia in care vreau eu sa merg. Mai, dar nu pot sa nu v-o spun si voua, ca prea sunt bune si pufoase chiflele astea de la Adi Hadean citire.

Ingrediente:

  • 125 ml apa
  • 250 ml lapte 3.5% grasime
  • 55 gr unt 82% grasime
  • 700 gr faina
  • 10 gr drojdie uscata (25 gr proaspata)
  • 30 gr zahar
  • 10 gr sare
  • 2 oua
  • seminte susan

Mod de preparare:

  1. Intr-o craticioara, pe foc mic, punem apa, laptele si untul si amestecam usor pana cand se topeste untul (amestecul atinge 50 grade) .
  2. Intr-un castron incapator punem ingredientele uscate si amestecam pentru omogenizare.
  3. In vasul mixerului punem amestecul lichid si 1/3 din amestecul uscat si omogenizam.
  4. Adaugam treptat restul de amestec uscat.
  5. Adaugam 1 ou si mixam (cu carligul) vreo 7-8 minute.
  6. Impartim aluatul in 12 bile pe care le punem in tava pe hartie de copt si le aplatizam putin.
  7. Le acoperim cu un prosop (curat 😬) si le lasam la dospit 45-50 minute, fara sa miscam tava.
  8. Inainte de coacere le ungem cu celalalt ou si presaram pe deasupra seminte de susan.
  9. Coacem in cuptorul preincalzit la 210 grade timp de 12 minute.
  10. Le scoatem din cuptor si le lasam la racit acoperite cu prosop, timp de 10 minute.

Enjoy!