Am anumite site-uri unde caut retete in prima faza. Nu sunt multe, dar sunt “site-uri verificate”, adica gasesc acolo, de cele mai multe ori, retete pe placul meu. Sper sa devin si eu o astfel de sursa (no pressure 😁).
Anyway, de la Jamila am luat reteta asta. E atat de buna si de rapid de facut, incat am inclus-o in meniul nostru obisnuit sub forma de chiftele. Puteti sa le faceti rotunde, plate sau suficient de mari cat sa se aseze bine intre 2 chifle de burger 😋

Puteti folosi ce peste va place sau va permiteti, nu neaparat somon, cum e in reteta originala.
Ingrediente:
- 500g peste (eu am pus merluciu)
- 1 ou
- 2-3 fire ceapa verde (de sezon :))
- Patrunjel tocat
- 2-3 linguri ulei
- 2 catei de usturoi maruntiti
- 1 lingura mustar
- Pesmet
- Patrunjel
- Sare
Mod de preparare:
- In functie de peste, primul pas este sa indepartam pielea. Apoi extragem oasele, fie cu degetele, fie cu o penseta. Daca luati fileuri dezosate, sariti peste acesti pasi 😉.
- Maruntim pestele cu cutitul.
- Intr-un castron, amestecam bine pestele cu oul, verdeturile, usturoiul, mustarul si sarea.
- Adaugam 2-3 linguri de pesmet si amestecam.
- Daca obtinem o compozitie legata, ne oprim. Daca nu, mai adaugam pesmet.
- Acoperim cu folie stretch. Dam la rece 1 ora. Scoatem din frigider. Ungem palmele cu ulei si modelam dupa preferinte.
- Punem la incins o tigaie antiaderenta, fara ulei. Asezam chiftelele si le prajim cu grija sa nu se arda (la foc mediu).
- Puteti sa le serviti simple, pe un “platouas”, cu salata sau cu sos de iaurt cu castraveti murati.
Enjoy!