Mancarica

Chiftele de peste

0 comments

Am anumite site-uri unde caut retete in prima faza. Nu sunt multe, dar sunt “site-uri verificate”, adica gasesc acolo, de cele mai multe ori, retete pe placul meu. Sper sa devin si eu o astfel de sursa (no pressure 😁). 

Anyway, de la Jamila am luat reteta asta. E atat de buna si de rapid de facut, incat am inclus-o in meniul nostru obisnuit sub forma de chiftele. Puteti sa le faceti rotunde, plate sau suficient de mari cat sa se aseze bine intre 2 chifle de burger 😋

Puteti folosi ce peste va place sau va permiteti, nu neaparat somon, cum e in reteta originala. 

Ingrediente:

  • 500g peste (eu am pus merluciu)
  • 1 ou
  • 2-3 fire ceapa verde (de sezon :))
  • Patrunjel tocat
  • 2-3 linguri ulei
  • 2 catei de usturoi maruntiti
  • 1 lingura mustar
  • Pesmet
  • Patrunjel
  • Sare

Mod de preparare:

  1. In functie de peste, primul pas este sa indepartam pielea. Apoi extragem oasele, fie cu degetele, fie cu o penseta. Daca luati fileuri dezosate, sariti peste acesti pasi 😉.
  2. Maruntim pestele cu cutitul.
  3. Intr-un castron, amestecam bine pestele cu oul, verdeturile, usturoiul, mustarul si sarea.
  4. Adaugam 2-3 linguri de pesmet si amestecam.
  5. Daca obtinem o compozitie legata, ne oprim. Daca nu, mai adaugam pesmet.
  6. Acoperim cu folie stretch. Dam la rece 1 ora. Scoatem din frigider. Ungem palmele cu ulei si modelam dupa preferinte.
  7. Punem la incins o tigaie antiaderenta, fara ulei. Asezam chiftelele si le prajim cu grija sa nu se arda (la foc mediu).
  8. Puteti sa le serviti simple, pe un “platouas”, cu salata sau cu sos de iaurt cu castraveti murati.

Enjoy!