Ceva dulce

Cheesecake cu zmeura si crunch

0 comments

Sub sloganul “Love yourself, eat healthy!”, va propun un desert special: Cheesecake cu zmeura si crunch de alune prajite. Evident, este foarte usor de facut si cu gust bun, bun de tot. Fara zahar, fara faina, deci mega sanatos. Imi plac dulciurile care nu ingrasa ?

Crunch:

  • 50g unt nesarat
  • 50g migdale
  • 50g alune de padure
  • 1/2 lingura miere de albine

Sos:

  • 100g zmeura
  • 1/2 lingura indulcitor (Green Sugar)

Crema:

  • 100 ml smantana lichida pentru frisca
  • 200g crema de branza (Philadelphia)
  • coaja de la jumatate de lamaie (optional)
  • Esenta de vanilie

Mod de preparare crunch:

  1. Maruntim grosier (tocam cu cutitul) migdalele si alunele.
  2. Punem untul intr-o craticioara si il topim la foc mic.
  3. Luam de pe foc si adaugam mierea. Amestecam si nucile in compozitie.
  4. In tava de la cuptor punem o foaie de copt. Adaugam compozitia si o intindem.
  5. Dam la copt la 175 grade Celsius, pentru 10 -15 minute.

Mod de preparare sos:

  1. Se pun ingredientele intr-o craticioara, la foc mic.
  2. Amestecam pana cand obtinem un sos mai legat.

Mod de preparare crema:

  1. Punem smantana in bolul de la mixer si o batem pana obtinem frisca.
  2. Adaugam restul ingredientelor si amestecam usor, cu o spatula. Aveti grija sa pastrati cat mai mult din consistenta de la frisca.
  3. In pahare punem straturi alternative: crunch+ crema+sos.
  4. Daca pofta nu e prea mare, dam la rece pentru 1 ora.

Enjoy! 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*