Rasfaturi

Ciocolata cu nuci

0 comments

As fi vrut sa va spun ca e ciocolata de casa cu nuci, caci asa am gasit denumirea retetei pe internet, insa am decis ca, din punctul meu de vedere, ciocolata de casa are gust de lapte praf. Neaparat. Altfel, e orice altceva. Asa ca ramane simplu : ciocolata cu nuci.

Are doar 3 ingrediente (easy peasy), dar asta inseamna ca aveti nevoie de produse de calitate. Am notat in reteta ce marci folosesc eu, sa fie mura-n gura si sa nu mai pierdeti vremea cu asta 😜

Ingrediente:

  • 400 gr (1 cutie) lapte condensat Prodlacta
  • 80 gr unt 82% Kerry Gold
  • 400 gr ciocolata Callebaut (eu am pus si neagra si cu lapte)
  • 100 gr nuci pecan coapte, taiate grosier (optional)

Mod de preparare:

  1. Punem laptele condensat intr-un vas de sticlă sau o craticioara.
  2. Adaugam peste el restul ingredientelor, mai putin nuca.
  3. Punem vasul pe baie de aburi, respectiv peste un altul mai mare, in care fierbe la foc foarte mic putina apa.
  4. Amestecam continuu, pana cand ciocolata si untul s-au topit si toate ingredientele s-au omogenizat frumos.
  5. Adaugam nucile si amestecam.
  6. Tapetam un vas yena sau o tava cu folie stretch sau hartie de copt si turnam compozitia.
  7. Se lasa la racit la temperatura camerei, cel putin cateva ore, apoi o putem pune in frigider, ideal peste noapte.
  8. Portionam in patratele mai mici sau mai mari, dupa pofta si chef.

P. S. Nu puneți ciocolata prima in castron, pentru ca se arde foarte usor. Exista acest risc chiar daca o topim pe baie de aburi.

P. S. 2 Aveti grija cand topiti pe baie de aburi. Ciocolata si apa nu sunt prietene bune.

P. S. 3 Alegeti dimensiunea tavii functie de cat de inalta vreti sa fie bucata de ciocolata. Aici se preteaza o tava de 21/25cm sau una de 22cm diametru.

Enjoy!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*