Cand ai copil mic, mi se pare foarte provocator sa gatesti fix cat si ce mananca. Prin urmare, tot incerc sa gasesc noi metode de a refolosi resturile de mancare. Cel mai des imi ramane mamaliga (multa) si branzica.
Am azi o reteta de gogosele, pe cat de simpla pe atat de gustoasa. Am pus si cantitatile, ca sa va faceti o idee, insa va recomand sa nu tineti cont decat de combinatia de ingrediente. Faceti “la ochi” totul, in functie de ce cantitati ramase aveti si o sa vedeti ca iese bun, bun.
Frumusica le-a mancat atat la cina cat si la micul dejun. Si eu la fel 😁
Ingrediente:
- 75 gr mamaliga cu unt
- 1 ou
- 15 gr branzica de casa
- 2 linguri faina
- scortisoara (optional)
- pudra de carob (optional)
Mod de preparare:
- In vasul de la robot punem mamaliga si o maruntim.
- Adaugam oul si mixam pentru omogenizare.
- Punem restul ingredientelor si amestecam cu o spatula.
- Daca folositi pudra de carob, puneti-o si pe ea. Eu am facut jumate-jumate 😉.
- Ungem formele cu ulei de cocos si coacem conform timpului indicat de producator.
- Daca piticii sunt fani iaurt, se pot servi cu iaurt. La noi nu a fost cazul 😁
Enjoy!