Baby, Ceva pe langa, Rontaieli

Chifle cu dovleac copt

0 comments

Nope, nu am gasit inca un dovleac pe care sa il mananc ca atare, asa ca voi continua sa il folosesc in diverse preparate (#nimicnusearunca)

De la Mybabyfood.ro citire, azi avem chifle cu dovleac copt si magiun cu nuca.

Noi le-am mancat ca atare sau cu iaurt de baut. Nefiind dulci (ma rog, doar putin, depinde de dovleac si prune) cred ca se echilibreaza bine si cu un platouas traditional 😁

Ingrediente:

  • 300 gr faina integrala
  • 100 gr piure dovleac copt
  • 100 ml lapte
  • 2 linguri ulei cocos
  • 1/4 pliculet drojdie uscata/ praf de copt
  • scortisoara (optional)
  • magiun de prune fara zahar (pentru umplutura)

Mod de preparare:

  1. In vasul de la mixer amestecam faina cu praful de copt si scortisoara.
  2. Separat, intr-o craticioara, punem pe foc mic, laptele, untul si dovleacul si le incalzim putin, cat sa se topeasca untul si sa se incalzeasca laptele.
  3. Punem apoi amestecul de lichide peste cel de solide (la mixer) si amestecam cu carligul de aluat timp de 5 min sau pana cand devine elastic si nu se mai lipeste de carlig.
  4. Punem folie alimentare peste bol si lasam aluatul la odihnit 30 de minute.
  5. Din bila de aluat formam 6 bile mici pe care le intindem, pe rand, cu sucitorul, pe blatul infainat (sau pe un fund de tocat-se face mai putina mizerie 😉) .
  6. Intindem fiecare bila sub forma de foaie ovala si punem magiun la mijloc, pe toata lungimea foii.
  7. Rulam cu grija si impletim aluatul cum ne pricepem (facem un nod si apoi trecem capetele prin el- aducem capatul din partea inferioara peste cercul format de nod si il introducem in centrul acestuia. Trecem capatul superior peste cercul format de nod si il introducem sub partea inferioara a acestuia).
  8. Le punem in tava si le mai lasam inca 15 minute la dospit .
  9. Le coacem la 180 grade timp de 30 minute, in cuptorul preincalzit.

P. S. Daca folositi praf de copt, sariti peste timpii de asteptare (partea cu dospitul). Aveti grija, insa, ca nu ies la fel de pufoase.

Enjoy!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*