Rasfaturi

Ciocolata de casa

0 comments

Cum sa tii dieta daca, atunci cand ti-e pofta de ceva dulce, pui mana si faci? 😊

Visam de multa vreme la o ciocolata de casa lipicioasa si moale si iata ca, in sfarsit, am gasit si reteta potrivita:

Ingrediente

  • 450 g zahar
  • 125 ml de apa
  • 150 g de unt
  • 500 g lapte praf
  • 100 g cacao de calitate buna
  • Un praf de sare
  • nuci pecan coapte

Mod de preparare

  1. Punem zaharul cu apa la fiert.
  2. Din momentul in care incepe sa fiarba, mai lasam inca 1-2 minute.
  3. Este gata atunci cand, daca luam o picatura intre degete si le departam, ne lasa niste firisoare intre ele.
  4. Luam de pe foc, adaugam untul, amestecam usor si lasam sa se tempereze putin.
  5. Separat, intr-un bol, amestecam ingredientele uscate.
  6. Adaugam apoi in ingredientele uscate siropul de zahar.
  7. Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu folie stretch si dam la rece cateva ore.

Enjoy!