Mancarica

Vinete coapte cu iaurt si rodie

0 comments

De cand cu vacantele in Grecia, am ramas asa cu o pofta de vinete coapte de nu va imaginati. Si pana acum, nu prea am gasit o reteta care sa ma transpuna la o taverna pe malul marii. 

Ei, pana azi. Am dat din intamplare peste blogul lui Exharhu si, rascolind prin lucrurile lui (hihihi) am gasit-o! THE reteta ?

Ingrediente

  • 2 vinete lunguiete
  • Sare
  • Piper
  • Ulei de masline
  • iaurt grecesc
  • Usturoi
  • Suc de lamaie
  • Menta (optional)

Mod de preparare

  1. Se încalzeste cuptorul la 200 grade Celsius.
  2. Vinetele se taie in doua, pe lungime, pastrand pentru fiecare un pic de codita.
  3. Se pun intr-o tava, pe hartie de copt.
  4. Se crestează pulpa cu varful cutitului la o adancime de 2 cm.
  5. Se presara cu sare si piper si se ung cu ulei, pana cand pare ca nu se mai absoarbe.
  6. Se dau la copt vreo 40-45 de minute, apoi se scot din cuptor si se lasa la racit.
  7. Cât timp se coc vinetele, ne ocupam de sos.
  8. Se amesteca iaurtul cu usturoi curatat, sare, piper, suc de lamaie si putin ulei pana se omogenizeaza, apoi se da la rece.
  9. Cand s-au mai racit vinetele, se pune sos peste ele, boabe de rodie si frunze de menta daca doriti.

Enjoy! 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*