De cand cu vacantele in Grecia, am ramas asa cu o pofta de vinete coapte de nu va imaginati. Si pana acum, nu prea am gasit o reteta care sa ma transpuna la o taverna pe malul marii.
Ei, pana azi. Am dat din intamplare peste blogul lui Exharhu si, rascolind prin lucrurile lui (hihihi) am gasit-o! THE reteta ?

Ingrediente
- 2 vinete lunguiete
- Sare
- Piper
- Ulei de masline
- iaurt grecesc
- Usturoi
- Suc de lamaie
- Menta (optional)
Mod de preparare
- Se încalzeste cuptorul la 200 grade Celsius.
- Vinetele se taie in doua, pe lungime, pastrand pentru fiecare un pic de codita.
- Se pun intr-o tava, pe hartie de copt.
- Se crestează pulpa cu varful cutitului la o adancime de 2 cm.
- Se presara cu sare si piper si se ung cu ulei, pana cand pare ca nu se mai absoarbe.
- Se dau la copt vreo 40-45 de minute, apoi se scot din cuptor si se lasa la racit.
- Cât timp se coc vinetele, ne ocupam de sos.
- Se amesteca iaurtul cu usturoi curatat, sare, piper, suc de lamaie si putin ulei pana se omogenizeaza, apoi se da la rece.
- Cand s-au mai racit vinetele, se pune sos peste ele, boabe de rodie si frunze de menta daca doriti.
Enjoy!