Mi se intampla des sa vad retete despre care cred ca sunt bune si sa nu pot sa le fac pentru ca imi lipseste un ingredient. De multe ori, ingredientul era untul de arahide. Ei, si cand am gasit in sfarsit o varianta 100% curata (fara adaosuri, doar arahide), ce credeti? Nu am mai gasit retetele care sa il contina😅
E ca la pantofi: iti iei o pereche noua care iti place, apoi n-ai haine care sa se asorteze cu ei 😬
Revenind la problema, va propun azi o reteta de cookies cu unt de arahide si crema tartinabila “Secretele Ramonei” ( indulcita cu Green Sugar). Puteti pune si gem, pana dati comanda la Laboratoarele Remedia 😉
Ingrediente:
- 150g unt de arahide
- 125g unt 82%
- 100g zahar
- 1 ou mare
- esenta de vanilie
- 250g faina
- 1 pliculet praf de copt
- gem/ crema tartinabila
Mod de preparare:
- Punem intr-un bol toate ingredientele in blender, in ordinea trecuta in reteta si amestecam.
- Framantam apoi aluatul rezultat fie cu mana, fie cu mixerul sau robotul de bucatarie pana se leaga aluatul.
- Il mutam pe masa de lucru si il framantam pana este omogen.
- Invelim aluatul in folie alimentara si il lasam la rece minim 2 ore inainte de folosire .
- Dupa cele doua ore, incingem cuptorul la 180°C si tapetam 2 tavi mari cu hartie de copt.
- Modelam bile de aluat de marimea unei nuci (cca 2-3 cm diametru).
- Folosind coada unei linguri de lemn, facem cate o adancitura in mijlocul fiecareia.
- Punem dulceata si/sau crema tartinabila in fiecare fursec.
- Coacem 13-15 minute sau pana sunt frumos rumeniti. Vor fi destul de moi cand le scoatem din cuptor, dar se intaresc pe masura ce se racesc.
Este indicat ca toate ingredientele sa fie la temperatura camerei, asa ca le puteti scoate pe blatul din bucatarie cu cel putin 2 ore inainte de a incepe prepararea retetei.
Intrucat notiunea de “ou mare” e relativa, exista posibilitatea sa va iasa un aluat sfaramicios (ca mie 😁). Daca e asa, suplimentati cu unt sau ou, astfel incat sa se lege frumos si sa il puteti modela.
Din cantitatile date ies in jur de 20-30 de Cookies cu unt de arahide, in functie de marimea lor.
Enjoy!