Gatitul nu e doar despre a rezolva rapid o nevoie de baza, este si despre (sau mai ales despre) placerea de a manca. Si, nu stiu cum e la voi, dar mie daca imi zici ciocolata+ mascarpone+capsuni… m-ai cucerit?
Daca vreti o parte sanatoasa a acestui desert, aflati ca nu are faina. Compenseaza din plin ciocolata ?

Ingrediente:
- 170 g ciocolata neagra
- 100 g unt
- 4 oua
- 100 g zahar
- 1 lingura cacao (optional)
- 200 g mascarpone
- 200 ml smantana pentru frisca neindulcita
- 50 g zahar pudra
- vanilie
- Fructe proaspete
Mod de preparare:
- Topim ciocolata cu untul pe baie de aburi sau la cuptorul cu microunde.
- Apoi o lasam la racit.
- Separat, punem 2 oua intregi, 2 galbenusuri si zaharul si le mixam pana obtinem o spuma galben pal.
- Dupa ce s-a racit compozitia cu ciocolata, adaugam ouale batute.
- Batem cele doua albusuri ramase spuma tare si le incorporam usor, cu miscari de sus in jos, in restul compozitiei.
- Turnam compozitia intr-o tava de tort de 20 cm tapetata cu hartie de copt.
- Coacem la cuptorul preincalzit la 180 pentru 40 min.
- Pentru crema, punem intr-un bol branza, smantana si zaharul si mixam pana obtinem o spuma aerata (atentie, si branza si smantana trebuie sa fie reci, de la frigider).
- Turnam crema peste prajitura rece si dam la frigider.
- Decoram cu fructe proaspete inainte de servire.
P. S. Eu am folosit ciocolata neagra si nu am mai adaugat cacao.
P. S. Fiti generosi cu fructele. N-o sa va para rau ?
Enjoy!