Rasfaturi

Tort ciocolatos cu mascarpone

0 comments

Gatitul nu e doar despre a rezolva rapid o nevoie de baza, este si despre (sau mai ales despre) placerea de a manca. Si, nu stiu cum e la voi, dar mie daca imi zici ciocolata+ mascarpone+capsuni… m-ai cucerit?

Daca vreti o parte sanatoasa a acestui desert, aflati ca nu are faina. Compenseaza din plin ciocolata ?

Ingrediente:

  • 170 g ciocolata neagra
  • 100 g unt
  • 4 oua
  • 100 g zahar
  • 1 lingura cacao (optional)
  • 200 g mascarpone
  • 200 ml smantana pentru frisca neindulcita
  • 50 g zahar pudra
  • vanilie
  • Fructe proaspete

Mod de preparare:

  1. Topim ciocolata cu untul pe baie de aburi sau la cuptorul cu microunde.
  2. Apoi o lasam la racit.
  3. Separat, punem 2 oua intregi, 2 galbenusuri si zaharul si le mixam pana obtinem o spuma galben pal.
  4. Dupa ce s-a racit compozitia cu ciocolata, adaugam ouale batute.
  5. Batem cele doua albusuri ramase spuma tare si le incorporam usor, cu miscari de sus in jos, in restul compozitiei.
  6. Turnam compozitia intr-o tava de tort de 20 cm tapetata cu hartie de copt.
  7. Coacem la cuptorul preincalzit la 180 pentru 40 min.
  8. Pentru crema, punem intr-un bol branza, smantana si zaharul si mixam pana obtinem o spuma aerata (atentie, si branza si smantana trebuie sa fie reci, de la frigider).
  9. Turnam crema peste prajitura rece si dam la frigider.
  10. Decoram cu fructe proaspete inainte de servire.

P. S. Eu am folosit ciocolata neagra si nu am mai adaugat cacao.

P. S. Fiti generosi cu fructele. N-o sa va para rau ?

Enjoy!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*