Mancarica, Rasfaturi

Tagliatelle cacio e pepe

0 comments

Daca va place bucataria Italiana si n-ati auzit inca de Genario Contaldo, e ceva in neregula cu voi 😂. Glumesc, desigur, dar e momentul sa vedeti cat de simplu si de gustos gateste.

Daca, de regula, pastele sunt un fel de mancare usor si rapid de pregatit, reteta de azi bate toate recordurile. Eu am luat inclusiv Pecorino Romano ras, asa incat in 10 min aveam deja furculita perfecta 😉

Ingrediente:

  • 500 g paste proaspete (de ex: tagliatelle)
  • 200 g pecorino Romano ras
  • piper negru proaspat rasnit
  • sare de Himalaya

Mod de preparare:

  1. Daca n-aveti Pecorino ras, incepeti prin a-l razui.
  2. Intr-o oala incapatoare punem apa la fiert, adaugand sare dupa gust.
  3. Cand apa incepe sa clocoteasca, adaugam pastele si le fierbem conform timpului de pe ambalaj. La noi erau 3 minute 🤟
  4. Luam un castron mare si amestecam jumatate din cantitatea de Pecorino cu piperul proaspat macinat.
  5. O data fierte pastele (al dente) luam un cleste si le scoatem direct in castron. Nu aruncati apa!
  6. Adaugam 1 polonic de apa din cea in care au fiert pastele si amestecam totul. Branza se topeste si devine cremoasa yum-yum
  7. Deasupra punem Pecorino ramas si, daca dorim, suplimentam cu piper. Gata!
    😎

Enjoy!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*