Mancarica

Cotlete de porc la cuptor

0 comments

De ceva vreme, cina a devenim masa mea principala. Ca e bine sau e rau… Habar n-am. It’s a fact si asta e. Incerc sa gatesc rapid dar sanatos si sa las 2 ore pana la somn. Ma rog…si sa nu vreau sa las si tot nu imi iese altfel (dar asta e alta poveste 🙂

Azi avem cotlet de porc cu fasole verde si susan #pebogatie

Ingrediente:

  • 2 cotlete de porc
  • 20g unt
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 fire rozmarin
  • 2 catei de usturoi
  • sare si piper
  • 1 sticlă de cidru (Strongbow Gold Apple)

Mod de preparare:

  1. Scoatem cotletele de porc din frigider si le lasam sa ajunga la temperatura camerei, apoi presaram sare si piper pe ambele parti.
  2. Incingem cuptorul la 200°C.
  3. Luam o tigaie, incingem uleiul si apoi prajim cotletele pe foc mare timp de aproximativ 3-4 minute pe fiecare parte, sigiland astfel sucul din interior.
  4. Dupa ce s-au rumenit (doar rumenit, nu e nevoie sa le gatim), adaugam in tigaie untul, usturoiul si rozmarinul si mai gatim timp de 2 minute, in timp ce cu o lingura presaram untul topit si aromat peste carne.
  5. Mutam cotletele intr-un vas de yena, adaugam cidrul, acoperim vasul cu folie de aluminiu si il dam la cuptor pentru 1 ora.
  6. Dupa 30 min, intoarcem cotletele si pe cealalta parte, cu ajutorul unui cleste.
  7. Cand cotlete sunt gata, le punem pe farfurie si le lasam sa se odihneasca 10 minute inainte de a le taia.

Enjoy!