De ceva vreme, cina a devenim masa mea principala. Ca e bine sau e rau… Habar n-am. It’s a fact si asta e. Incerc sa gatesc rapid dar sanatos si sa las 2 ore pana la somn. Ma rog…si sa nu vreau sa las si tot nu imi iese altfel (dar asta e alta poveste 🙂
Azi avem cotlet de porc cu fasole verde si susan #pebogatie

Ingrediente:
- 2 cotlete de porc
- 20g unt
- 2 linguri ulei de masline
- 2 fire rozmarin
- 2 catei de usturoi
- sare si piper
- 1 sticlă de cidru (Strongbow Gold Apple)
Mod de preparare:
- Scoatem cotletele de porc din frigider si le lasam sa ajunga la temperatura camerei, apoi presaram sare si piper pe ambele parti.
- Incingem cuptorul la 200°C.
- Luam o tigaie, incingem uleiul si apoi prajim cotletele pe foc mare timp de aproximativ 3-4 minute pe fiecare parte, sigiland astfel sucul din interior.
- Dupa ce s-au rumenit (doar rumenit, nu e nevoie sa le gatim), adaugam in tigaie untul, usturoiul si rozmarinul si mai gatim timp de 2 minute, in timp ce cu o lingura presaram untul topit si aromat peste carne.
- Mutam cotletele intr-un vas de yena, adaugam cidrul, acoperim vasul cu folie de aluminiu si il dam la cuptor pentru 1 ora.
- Dupa 30 min, intoarcem cotletele si pe cealalta parte, cu ajutorul unui cleste.
- Cand cotlete sunt gata, le punem pe farfurie si le lasam sa se odihneasca 10 minute inainte de a le taia.

Enjoy!