Mancarica, Meat

Coaste de porc glazurate a la Hard Rock

0 comments

Da, stiu. Veti zice ca nimic nu se compara cu coastele de la Hard Rock. Iar eu nu va contrazic. Doar va spun ca…dati o sansa retetei de azi si apoi sa imi ziceti daca titlul e doar de marketing sau chiar am dreptate.

P. S. Reteta e pentru 2 persoane. Va riscati daca vreti sa impartiti la mai multe 😬

Ingrediente:

  • 1 buc scaricica de porc
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • 2 linguri miere
  • 1 lingura mustar
  • 1 lingurita sos Tabasco afumat
  • 2 linguri suc de rosii
  • pudra de usturoi

Mod de preparare:

  1. Scaricica de porc se taie in bucati astfel incat fiecare bucata sa aiba cate 3-4 coaste, iar fiecare portie ar trebui sa contina cate doua bucati.
  2. Incingem cuptorul la 170°C.
  3. Condimentam carnea cu sare, piper si boia. Masam bine, desi e porc 🙂
  4. Asezam bucatile in tava, pe hartie de copt cu marginile foarte mari, astfel incat sa putem rasuci hartia de jur imprejurul carnii. Alternativ, mai punem o bucata de hartie deasupra, ca un capac, si apoi rasuci marginile celei de dedesubt. Sigilam aburul, fragezim carnea.
  5. Coacem timp de 2h (sau 2h20min,in functie de grosimea carnii).
  6. Sos barbecue: amestecam bine toate ingredientele : miere+mustar+sare+usturoi+sos Tabasco+suc de rosii.
  7. Cand carnea e frageda si se desprinde usor de pe oase, inlaturam hartia de copt de deasupra si cu o pensula ungem carnea cu sosul barbecue.
  8. Dupa ce am uns carnea, dam iar tava la cuptor, vreo 10 minute la 200 grade Celsius, cu functia grill, sa se rumeneasca frumos.

Enjoy!