Da, stiu. Veti zice ca nimic nu se compara cu coastele de la Hard Rock. Iar eu nu va contrazic. Doar va spun ca…dati o sansa retetei de azi si apoi sa imi ziceti daca titlul e doar de marketing sau chiar am dreptate.
P. S. Reteta e pentru 2 persoane. Va riscati daca vreti sa impartiti la mai multe 😬

Ingrediente:
- 1 buc scaricica de porc
- sare
- piper
- boia de ardei dulce
- 2 linguri miere
- 1 lingura mustar
- 1 lingurita sos Tabasco afumat
- 2 linguri suc de rosii
- pudra de usturoi
Mod de preparare:
- Scaricica de porc se taie in bucati astfel incat fiecare bucata sa aiba cate 3-4 coaste, iar fiecare portie ar trebui sa contina cate doua bucati.
- Incingem cuptorul la 170°C.
- Condimentam carnea cu sare, piper si boia. Masam bine, desi e porc 🙂
- Asezam bucatile in tava, pe hartie de copt cu marginile foarte mari, astfel incat sa putem rasuci hartia de jur imprejurul carnii. Alternativ, mai punem o bucata de hartie deasupra, ca un capac, si apoi rasuci marginile celei de dedesubt. Sigilam aburul, fragezim carnea.
- Coacem timp de 2h (sau 2h20min,in functie de grosimea carnii).
- Sos barbecue: amestecam bine toate ingredientele : miere+mustar+sare+usturoi+sos Tabasco+suc de rosii.
- Cand carnea e frageda si se desprinde usor de pe oase, inlaturam hartia de copt de deasupra si cu o pensula ungem carnea cu sosul barbecue.
- Dupa ce am uns carnea, dam iar tava la cuptor, vreo 10 minute la 200 grade Celsius, cu functia grill, sa se rumeneasca frumos.
Enjoy!