Moama, de cand imi doream sa fac si eu cornuri! Sa controlez eu ce pun in ele si sa mananc pe nerasuflate pufosenii delicioase. Am rascolit internetul in cautarea unei retete care sa nu presupuna dospire, dar, cum nu am gasit nimic sa imi placa, mi-am asumat ca #workfromhome poate sa includa si partea asta 😬
Ingrediente:
- 500 g faina 650 ( +/-20g)
- 1 plic drojdie uscata (7g)
- 5 linguri ulei de masline
- 300 ml apa calduta
- 1 lingua zahar brun sau sirop de curmale (optional)
- 2 galbenusuri
- 1 ou (pentru uns)
- magiun, gem, marmelada (la alegere)
Mod de preparare:
- In vasul de la mixer punem apa caldura, galbenusurile, drojdia, uleiul si zaharul si mixam pana cand se topeste zaharul. Adaugam faina si, daca e cazul, adauga putin cate putin si din suplimentar, astfel incat sa obtinem un aluat nelipicios si ferm.
- Acoperim vasul si lasam la crescut in loc caldut, timp de 1 ora.
- Pe un tocator de lemn sau plansa de silicon tapetat(a) cu faina, intindem aluatul in cerc de 40 cm. Eu l-am impartit in 2 (pe aluat:)) si am facut 2 cercuri mai mici, cum m-am priceput.
- Taiem cercul in 8 triunghiuri, iar fiecare triunghi il crestam aproape de varf (o mica linie cu cutitul) doar in scop decorativ.
- La baza fiecarui triunghi punem magiun, gem sau marmelada si rulam pana la capat.
- Punem cornurile in tava de copt, pe hartie de copt si le mai lasam 10-20min, pana se incalzeste cuptorul la 180 grade.
- Batem oul cu furculita si ungem fiecare corn, direct in tava.
- Dam la copt pentru 20-25 min sau pana cand se rumenesc. Eu le-am copt o idee cam prea mult pt gustul meu, respectiv 23 min. #aiae
- Scoatem cornurile din tava si le lasam la racit, pe un gratar de cuptor.
Enjoy!