Let the Sarmale season end!
Nu mai pot cu atatea sarmale. Pe unde mergi, pe acolo dai peste ele. Hai sa ne vedem totusi de viatza si ss trecem la lucruri mai serioase… si mai sanatoase 🙂
Azi avem peste cu legume. Maine… Mai e pana maine ?

Ingrediente:
- 3 buc file de cod (400 g in total)
- 200 grame paine uscata
- 30 gr unt topit
- cascaval ras
- 1 catel de usturoi
- 2 linguri ulei de masline
- sare
- piper
Mod de preparare:
- Incingem cuptorul la 170 de grade, caldura sus-jos.
- Cu ajutorul unui prosop de hartie, sergem bine bucatile de file, sa nu ramana apa in exces. (lasa oricum si el apa, cst timp se gateste).
- Maruntim painea la robot, impreuna cu usturoiul, dar nu faceti firimituri foarte mici. Va fi crusta pentru peste, dar si motiv de cearta printre meseni (e ataaat de buna.
- Adaugam untul topit, sare si piper si cascavalul ras si amestecam pentru omogenizare.
- Pune fileurile de peste intr-o tava, apoi adaugam pe deasupra amestecul de paine.
- Stropim cu cele 2 linguri de ulei de masline si il dam la cuptor, pentru aproximativ 25 de minute (crusta devine aurie).
Enjoy!