Mancarica

Pulpe de pui la cuptor cu fructe deshidratate

0 comments

Pentru cei care au deschis televizoarele mai tarziu, imi mai declar o data admiratia pentru Adrian Hadean. Alaturi de Marius Tudosiei (@bacaniaveche), ocupa primul loc in preferintele mele. Mah, oamenii astia au gust in farfurie! In orice farfurie pregatesc, indiferent cum arata, sigur, sigur, gasesti un super gust.

Uite, de exemplu, reteta asta de pulpe. E dementiala! Si eu tot nu ma pricep sa gatesc…. Ca daca m-as pricepe….. Ne-am rostogoli cu totii, zau!

Ingrediente:

  • 2 pulpe de pui
  • 100 gr caise deshidratate
  • 100 gr prune deshidratate
  • 50 gr mere deshidratate
  • 75 ml otet balsamic (sau suc de lamaie)
  • 50 ml ulei de masline
  • sucul de la 2 clementine (sau portocale)
  • 2 capatani de usturoi
  • 2 morcovi
  • sare si piper
  • rozmarin și oregano
  • 2 linguri zahar brun

Mod de preparare:

  1. Incingem cuptorul la 180 de grade, caldura sus-jos.
  2. Cu ajutorul unui prosop de hartie, sergem bine pulpele spalate in prealabil.
  3. Pregatim marinata: amestecam otetul balsamic, uleiul de masline, sucul de la clementine, sarea, piperul si oregano.
  4. Intr-un vas incapator (aka castron mare ?) punem pulpele, usturoiul (inlaturam motzul si il taiem pe jumatate. Dap, cu tot cu coaja), fructele deshidratate (eu am avut doar prune ?‍♀️) si crengutele de rozmarin.
  5. Dupa ce le-am pus in vas, turnam marinata peste ele.
  6. Dam la frigider pentru cel putin 1 ora.
  7. Dupa min 1 ora, le mutam pe toate intr-o tava tapetata cu hartie de copt, adaugam morcovii curatati si taiati rondele, turnam in tava o jumatate de pahar de apa si la final presaram peste tot zaharul brun .
  8. Acoperim tava cu folie de aluminiu si dam la cuptor 1 ora, 180 grade.
  9. Dupa 1 ora, scoatem folia, marim temperatura la 200 de grade si mai lasam totul la foc iute 10-15 minute, pana crusta a devine aurie. Ca la un pui prajit ?

Enjoy!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*