Pe cat de complicat suna, pe atat e de usor de facut. Reteta ii apartine vecinei mele Andreea (@tastebazaar) si recunosc ca, desi nu sunt fan marshmallows, mi-a ramas mintea la ea de cand am citit – o.
Asa se face ca, o data ajunsa la raftul cu dulciuri de sezon din Lidl, n-am mai stat pe ganduri si am insfacat o punga cu bezele gumate sub forma de 🎄.
Desertul e bun, ca orice fudge, insa nucile prajite si gumozitatea bezelelor il face special.
Hai, repejor la treaba!
Ingrediente:
- 397 gr lapte condensat indulcit (o conserva Prodlacta)
- 25-30 gr unt (3 linguri)
- 150 gr ciocolata neagra bucati
- 250 gr ciocolata cu lapte bucati
- 150 gr nuci toate grosier
- 100 gr marshmallows (bezele gumate)
Mod de preparare:
- Taiem marshmallows in bucati mititele si le punem la congelator intr-o punga, cel putin 10 minute. Asa isi pastreaza consistenta atunci cand sunt amestecate in compozitia calda 😉
- Tocam grosier ciocolata si nucile.
- Intr-o oala incapatoare punem laptele si untul si lasam la foc mic, amestecand des pana cand se topeste untul (nu trebuie sa fiarba).
- Adaugam ciocolata si amestecam pana cand se topeste. Compozitia se va ingrosa si va deveni usor lipicioasa.
- Luam oala de pe foc, adaugam nucile si marshmallows si amestecam bine.
- Transferam compozitia intr-o tava sau vas de yena tapetat(a) cu hartie de copt sau folie stretch.
- Dam la rece macar 7-8 ore (ideal peste noapte) pentru ca ciocolata sa se intareasca.
Enjoy!