Ceva dulce, Rasfaturi

Fudge cu nuci si marshmallows

0 comments

Pe cat de complicat suna, pe atat e de usor de facut. Reteta ii apartine vecinei mele Andreea (@tastebazaar) si recunosc ca, desi nu sunt fan marshmallows, mi-a ramas mintea la ea de cand am citit – o.

Asa se face ca, o data ajunsa la raftul cu dulciuri de sezon din Lidl, n-am mai stat pe ganduri si am insfacat o punga cu bezele gumate sub forma de 🎄.

Desertul e bun, ca orice fudge, insa nucile prajite si gumozitatea bezelelor il face special.

Hai, repejor la treaba!

Ingrediente:

  • 397 gr lapte condensat indulcit (o conserva Prodlacta)
  • 25-30 gr unt (3 linguri)
  • 150 gr ciocolata neagra bucati
  • 250 gr ciocolata cu lapte bucati
  • 150 gr nuci toate grosier
  • 100 gr marshmallows (bezele gumate)

Mod de preparare:

  1. Taiem marshmallows in bucati mititele si le punem la congelator intr-o punga, cel putin 10 minute. Asa isi pastreaza consistenta atunci cand sunt amestecate in compozitia calda 😉
  2. Tocam grosier ciocolata si nucile.
  3. Intr-o oala incapatoare punem laptele si untul si lasam la foc mic, amestecand des pana cand se topeste untul (nu trebuie sa fiarba).
  4. Adaugam ciocolata si amestecam pana cand se topeste. Compozitia se va ingrosa si va deveni usor lipicioasa.
  5. Luam oala de pe foc, adaugam nucile si marshmallows si amestecam bine.
  6. Transferam compozitia intr-o tava sau vas de yena tapetat(a) cu hartie de copt sau folie stretch.
  7. Dam la rece macar 7-8 ore (ideal peste noapte) pentru ca ciocolata sa se intareasca.

Enjoy!