Nu’s ce am in ultima vreme, ca tot visez la clatite. Ba, ca sa v-o spun pe-a dreapta, nu visez asa, la orice clatite, ci la unele pe care le-am mancat acum cativa ani in Japonia, intr-un local micut numit Bill’s.
Cum nu am nicio idee despre cum se fac, am trecut peste mari si tari la cele americane. Ceva, ceva, tot trebuia sa pregatesc duminica dimineata. Chiar, voi n-aveti asa, un sentiment de leneveala maxima, combinat cu “as manca ceva…..”? 😁
Ingrediente:
- 2 oua
- 160 ml lapte
- 130 gr faina 650
- 25 gr zahar (optional)
- 1 lingurita praf de copt
- vanilie
- sare (optional)
Mod de preparare:
- Separam albusurile de galbenusuri.
- Intr-un castron amestecam laptele cu galbenusuri si vanilia.
- In alt castron, cernem faina si o amestecam cu zaharul(daca folosim), praful de copt si sarea. Nu foarte mult, caci eventualele mici cocoloase vor disparea la coacere).
- Punem ingredientele uscate peste cele lichide si amestecam pentru omogenizare.
- Batem albusurile pana obtinem o spuma densa. Practic, aici e secretul pufoseniei 🤤
- Punem spuma de albusuri peste amestecul obtinut mai devreme si amestecam cu miscari largi, pana se incorporeaza in acesta.
- Punem o tigaie antiaderenta la incins la foc mic si, cu ajutorul unui polonic, turnam aluat in mijlocul tigaii si lasam clatituta sa se rumeneasca, apoi o intoarcem pe cealalta parte.
- Dupa ce am terminat de copt toate clatitele (si dureaza ceva), le punem pe farfurie si le decoram asa cum si cu ce ne place.
P. S. Eu le – am facut fara zahar, sa poata manca si Frumusica, dar si pentru ca stiam ca alaturi de dulceata, gustul de dulce se echilibreaza perfect.
P. S. 2: Am facut si clatite mari si micute, sa le fac mai repede 😜
Enjoy!