Mancarica, Meat

Mancare de mazare cu pipote si inimi de pui

0 comments

Am decis ca mancam carne mai variata si incercam si mai putina, asa ca azi am ales o mancare de mazare cu pipote si inimi. N-am mai mancat de multa vreme si vreau sa ii invat si pe copii sa manance organe, asa ca le-am taiat micute, sa nu poata fi identificate usor 🙂

Ingrediente:

  • 300g pipote si inimi
  • 1 ceapa mare
  • 1 morcov ras
  • 400g mazare congelata
  • 100 ml suc de rosii
  • 3lg ulei

Mod de preparare:

  1. Pipotele si inimile trebuie bine curatate si spalate in cateva randuri cu apa rece.
  2. Punem pipotele si inimile intr-o oala cu fierbere sub presiune si le acoperim cu apa (2-3 degete peste nivelul lor).
  3. Punem oala la foc potrivit si fierbem 20-25 minute.
  4. Dupa ce s-au racit, taiem bucati pipotele si inimile si le punem intr-un castron. Nu aruncati zeama, ne trebuie putin mai tarziu.
  5. Intr-o cratita punem 3 linguri de ulei si calim ceapa tocata marunt, pana ce devine sticloasa si se inmmoaie.
  6. Adaugam morcovul ras, mazarea congelata, pipotele si inimile fierte, dar si putina zeama ramasa de la fierberea acestora.
  7. Acoperim cu capacul si lasam sa fiarba la foc domol, timp de 20-30 minute, pana ce morcovii sunt moi.
  8. Luati capacul si mai lasati cratita pe foc pana ajungeti la consistenta de sos dorita.

Pofta buna!